Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
07 Ιουν 15 ← πίσω

3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

 

Λάτρεις του Ευ Ζην συναντιούνται 7 Ιουνίου στο Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά

 

 

Με στόχο τη διάδοση ‘μυστικών’ ευζωίας προς όφελος της σωματικής και ψυχικής υγείας και κεντρικό μήνυμα "Είμαι νικητής" διοργανώνεται στις 7 Ιουνίου (παγκόσμια ημέρα επιζώντων καρκίνου) για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ευ Ζην στο Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

 

Συνεχίζοντας την ιστορία των δύο προγενέστερων διοργανώσεων, το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην περιλαμβάνει:

 

➢       Αθλητικές δραστηριότητες: Τρέξιμο (5χλµ) / Ποδήλατο (15χλµ) και Καγιάκ (open race 3 χλµ)

➢       Ενδυναμωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και ποικίλες Ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.

➢       Σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε μουσικοθεραπεία, Yoga, Reiki, Tai Chi, Ρεφλεξολογία, Διαλογισμό κλπ

➢       Διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

➢       Αθλητικές – Χορευτικές επιδείξεις από επαγγελματίες σε zumba, capoeira, Swing κα

➢       Ψυχαγωγικό πρόγραμμα με Live Bands και DJ Sets.

➢       Γευστικές δοκιμές από την ομάδα δράσης Food4Good – τρώμε για καλό σκοπό

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν για όλους. Η συμμετοχή στα αθλήματα (είτε σε ένα είτε και συνδυαστικά) γίνεται με συμβολικό κόστος, ενώ για παιδιά έως 15 ετών θα διεξαχθούν ξεχωριστά αθλήματα με δωρεάν συμμετοχή.

 

Τα έσοδα του φεστιβάλ (από τις συμμετοχές στα αθλήματα) αποδίδονται σε επιλεγμένες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους Surfers4Life

Email: surfersforlife@gmail.com

FB page: https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814?fref=ts

 

 

 

Surfers4Life: (www.surfers4life.gr)

Οι Surfers4Life είναι µία οµάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναµώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εµπλέκονται µε τον καρκίνο.

Η οµάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήµατα για τρείς ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συµµετέχει σε δράσεις συνεισφοράς και έµπνευσης όπως τα 2 πρώτα Φεστιβάλ Ευ ζην, η συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιος Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τη ΜΚΟ «Κ.Ε.Φ.Ι.», τα μηνιαία µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σύτισης, οι ενδυναµωτικές οµιλίες για την σηµασία της συνεισφοράς σε ΤedMed, Athens Bienalle κτλ).

 

«We were designed to be awesome. The road to awesome goes through contribution.

Who wants to be awesome? »

 

 

 

Εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες στο 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

 

«Όταν το σώμα συναντά την ψυχή», η εμπειρία είναι μοναδική. Σας καλούμε όλους να τη βιώσετε στο 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην (Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά), το πρόγραμμα του οποίου, στο μέρος των εναλλακτικών και συμπληρωματικών θεραπειών, περιλαμβάνει:

 

  • Yoga με την Ξένια Ντόβα

* Η Ξένια Ντόβα είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και δασκάλα της Yoga. Έχει πιστοποιηθεί ως δασκάλα της Yoga από το ΙΥΤΑ της Αυστραλίας. Έχει εκπαιδευτεί με πάρα πολλούς δασκάλους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Todd Tesen, Jaye Martin, Desiree Rumbaugh και πολλούς άλλους). Έζησε για αρκετά χρόνια στο Asram του Sai Baba στην Iνδία όπου εντρίφησε  στη φιλοσοφία της Yoga και την εσωτερική διδασκαλία του διαλογισμού (mandra κτλ.). Διδάσκει εδώ και 25 χρόνια, ενώ τα τελευταία 8 χρόνια διατηρεί και διδάσκει στο "Prana Yoga " Studio στο OAKA.

  • Κρυσταλλικά μπωλ και διαλογισμός, ένα ταξίδι με τους κρυστάλλους με την Ιώαννα Shakila Mπράτη

*H Shakila Ιωάννα Μπράτη από το 1991 εξασκεί επαγγελματικά την Κρυσταλλοθεραπεία, διδάσκοντας την τέχνη της στην Ελληνο-κινεζική Ακαδημία. Είναι Master Teacher Reiki, Master Angelic Reiki καιMunay Ki. Είναι κάτοχος πτυχίων στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το Shiatsu, την Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφή, τη Ρεφλεξολογία, την Αρωματοθεραπεία, Βοτανοθεραπείας, το Spinework, ενώ είναι απόφοιτος της Εσωτέρας Θεραπευτικής και Ψυχοενεργειακής προσέγγισης. Κατέχει εκπαίδευση Σαμανισμού από διάφορες κουλτούρες του κόσμου και έχει εξειδίκευση σε διαφορετικές τεχνικές θεραπευτικού μασάζ.

 

  • Αισθητήρια γυμναστική και αντιληπτική ψυχοπαιδαγωγική με τον Marc Humpich

* Ο Marc Humpich είναι  Διδάκτωρ, ειδικός στην συνοδεία της αλλαγής (Παρίσι, Αθήνα, Μόντρεαλ), επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Fernando Pessoa  (Πορτογαλία) και στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Ριμουσκί (Καναδάς). Εχει  συγγράψει  πλήθος δημοσιεύσεων. Η φιλοσοφία και οι πρακτικές στις οποίες  βασίζεται  βρίσκονται  στο σταυροδρόμι της αντιληπτικής ψυχοπαιδαγωγικής και της ψυχοκοινωνιολογίας (http://www.cerap.org/). Εδώ και 30 χρόνια συνοδεύει άτομα και  ομάδες σε προσωπική ανάπτυξη  ή σε επαγγελματική ανανέωση.

 

      •     Ολιστική ενεργειακή μάλαξη με την Maraya Lhamo Καρακώστα

* H Μαράγια (Lhamo) Καρακώστα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Γαλλική φιλολογία χορό και fitness. Από το 2003 μέχρι σήμερα ταξιδεύοντας στη Ινδία, Θιβέτ, Καλιφόρνια, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Γαλλία, και Γερμανία  εκπαιδεύτηκε στις εναλλακτικές θεραπείες, reiki, holistic massage, osho foot reflexology, metamorphic reflexology,  ayurvedic breast massage for women, Osho rebalancing massage, talking to your body and mind meditation, Broffman body mirror healing, The Reconnection, ύπνωση και NLP,  trauma resolution,  Osho therapists, asthanga yoga, anusara yoga, sridaiva yoga, γιόγκα για παιδιά και εγκύους, φυσικό τοκετό, continuum movement και διαλογιστικές τεχνικές. Σήμερα εργάζεται ως δασκάλα της γιόγκα και ως ολιστική θεραπεύτρια. Οδηγεί ατομικές και ομαδικές θεραπείες, σεμινάρια ρέικι, ολιστικής και ενεργειακής μάλαξης, διαλογισμού, αυτοπαρατήρησης και εσωτερικής επίγνωσης. Η πρόθεσή της είναι η προσφορά προς τους συνανθρώπους της, για την ενοποίηση του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος.

 

• Thetahealing με Παναγιώτη Μοναχό και Ιωάννα Μπακρατσά

*Ο Παναγιώτης Μοναχός είναι εκπαιδευτής και θεραπευτής της τεχνικής ThetaHealing®, επίσημος εκπρόσωπός της στην Ελλάδα. Από πολύ νωρίς, οι ανησυχίες του, τον οδήγησαν στη πολύχρονη μελέτη των αρχών της μεταφυσικής. Με το πέρασμα των χρόνων ανακαλύπτοντας τις διαισθητικές του ικανότητες και συνειδητοποιώντας ότι μπορεί να βοηθάει τους ανθρώπους γύρω του να αισθάνονται καλύτερα και να γνωρίζουν τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους σε βάθος, στράφηκε στη μελέτη και στην εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών.

Η Ιωάννα Μπακρατσά είναι εκπαιδεύτρια και θεραπεύτρια της τεχνικής ThetaHealing®, επίσημη εκπρόσωπός της στην Ελλάδα. Στόχος της είναι να καθοδηγεί άλλους ανθρώπους, ώστε να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Το πάθος της για τη μεταμόρφωση του τρόπου σκέψης, προκειμένου να μπορούμε να δημιουργούμε μαγεία στη ζωή μας, την οδήγησε στη διδασκαλία του ThetaHealing®. Νιώθει μεγάλη χαρά όταν βλέπει τους ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.

 

  • Χοροθεραπεία με την Αλέξια Μαργαρίτη

*Η Αλέξια Μαργαρίτη Ph.D., GDTR Sr είναι καθηγήτρια Χορού και Χοροθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού και από τη Σορβόννη PARIS IV. Πήρε το διδακτορικό της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας για 17 χρόνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του εργαστηρίου "ΚΙΝΗΣΗ - ΧΟΡΟΣ - ΕΚΦΡΑΣΗ" και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης Χοροθεραπευτών. Έχει δουλέψει με ψυχιατρικούς πληθυσμούς, με παιδιά με ειδικές ανάγκες, με άτομα εξαρτημένα από ουσίες όπως και με « φυσιολογικούς νευρωτικούς».

 

  • Γιόγκα Γέλιου με Ηλία Κουμπούνη

*Ο Ηλίας Κουμπούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Δημοσιογραφία και εργάστηκε για 10 και πλέον χρόνια στον κλαδικό τύπο ως δημοσιογράφος, παραγωγός διαφήμισης, διοργανωτής εκδηλώσεων και εκδότης. Τον Νοέμβριο του 2013, άλλαξε επαγγελματική ρότα, αφού τον κέρδισε η γιόγκα γέλιου και ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Γέλιου Ευεξίας, έχει εκπαιδευθεί στο Life Coaching και στο NLP. Όραμά του είναι η δημιουργία μιας σχολής γέλιου και η διάδοση της χαρούμενης παιδικής διάθεσης ως μέσον επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

 

  • Family Play Yoga (για παιδιά από 4 με 9 ετών) με Μαρία Μαγκανάρη και Γιώτα Στάμου

* H Μαρία Μαγκανάρη είναι απόφοιτος του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ από το τμήμα Συντήρησης

αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης. Γνώρισε τη γιόγκα το 2005 και από τότε έχει ασκηθεί κοντά σε σημαντικόυς δασκάλους. Είναι πιστοποιημένη στις 200h Yoga Alliance  και φέτος ολοκληρώνει τις 300h YogaWorks Professional program με δασκάλες της την Αννα Ζώρζου και τη Βούλα Μπόλου πλάι στην οποία ασκείται στην Iyengar Yoga. Διατηρεί δική της σχολή (Siddhi Yoga Shala) όπου διδάσκει YogaWorks flow, prenatal yoga, restorative hatha yoga, aerial yoga και yoga for the kids,  εργαστήρια family yoga. Αγαπά και εμπνέεται στα μαθήματά της από τις δονήσεις των mantras και σφραγίζει πάντα την πρακτική της με γιόγκικους ήχους. Συμμετέχει ενεργά αλλά και διοργανώνει συχνά φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με θέμα την γιόγκα. H Μαρία είναι παντρεμένη και μητέρα δύο γιόγκι-αγοριών.

Η Γιώτα Στάμου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Marketing & Επικοινωνιας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνώρισε τη yoga πριν 4 χρόνια στην αναζήτηση της για έναν πιο ολιστικό και εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση δασκάλων YogaWorks 200h με δασκάλες την Άννα Ζώρζου και την Βούλα Μπόλου. Διδάσκει yoga σε παιδιά μετά από το σεμινάριο δασκάλων παιδικής yoga που έχει παρακολουθήσει με την Χριστίνα Μάτση και aerial yoga με πιστοποίηση από το Swaha Yoga Center.

 

 

 

Αγώνες αθλημάτων στο 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

Αθλήματα:

- 5 & 10 Km run adults (3 ηλικιακές κατηγορίες: 17-29, 30-49, 50+)

- 5 Km Nordic walking

- 300 m run kids εως 12 ετών

- 800 m run kids 12-16 ετών

- 10 km inline skating

- 15 km bike adults (2 ηλικιακές ομάδες: 17-35, 35+)

- 5 Km bike kids (ηλικίας 16 ετών και κάτω)

- 3 km kayak

- 3 km SUP

*Παιδιά κάτω των 8 ετών μπορούν να τρέξουν με τους γονείς τους

 

è Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι!

#‎eimainikitis , #‎3festivalefzin , #‎s4l

 

Email: info@wellbeingfestival.gr

Surfers4Life FB page: https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814?fref=ts

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News