Διατροφή Ενημέρωση

Έχουμε gluten free ξεφύγει εντελώς

Για την κοροϊδία με την υπόθεση της γλουτένης έχουμε μιλήσεις πολλές φορές, δείτε στα σχετικά άρθρα. Ο μύθος ότι η αποχή από την γλουτένη μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους έχει δημιουργήσει μία ακμάζουσα βιομηχανία (εξαπάτησης) που περιλαμβάνει (φυσικά πρώτα και καλύτερα) διαγνωστικά τέστ, μεθόδους αδυνατίσματος (όχι θα έλειπε ο Μάρτης από την Σαρακοστή) αλλά και μία μεγάλη γκάμα προϊόντων χωρίς γλουτένη.

Ειδικότερα η ενασχόληση της βιομηχανίας με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή τροφίμων χωρίς γλουτένη, αποτελεί το μόνο θετικό στοιχείο. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με παθήσεις που σχετίζονται με την κατανάλωση της γλουτένης και σίγουρα η προσφορά νέων τροφίμων αλλά και η διεύρυνση των επιλογών τους καθιστά πιο εύκολη την διαχείριση της καθημερινής τους διατροφής.

Όμως η προσθήκη του όρου gluten free σε ένα προϊόν, αποτελεί ισχυρή διαφημιστική προβολή και πηγή μελλοντικών πελατών που μέσα στον ωκεανό της παραπληροφόρησης αναζητούν ένα gluten free σωσίβιο στην διατροφή τους αλλά από ότι φαίνεται και όχι μόνο εκεί.

Και να η πρώτη κολεξιόν gluten free ρούχα, μαγιό και αξεσουάρ που σας κάνουν πραγματικά να ξεπερνάτε τα όριά σας. Ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά μόνος του.

Τα ρούχα (και οι κοπέλες που τα προωθούν) είναι μία ομορφιά. Ο τρόπος που τα προωθούν είναι απαράδεκτος.

 


 

Μανώλης Μανωλαράκης Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Πηγή: www.diatrofi.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial