Fitness Pilates

Ασκήσεις με την Fit-ball για να φύγουν τα ψωμάκια

Γυμνάσου  με τη fit-ball για εκγύμναση όλου του σώματος με τις παρακάτω ασκήσεις από τις fitVPaddiction! 

  • Βάλτε τα χέρια σας στο έδαφος τεντωμένα. Στηρίξτε τα πόδια σας επάνω στη μπάλα και ευθυγραμμίστε τον κορμό σας. Λυγίστε τα γόνατά σας από τεντωμένα που είναι,  τα προς το στήθος. Επιστρέψτε στη αρχική σας θέση.

2015_10_07_fitball6

  • Μείνετε  στην αρχική θέση της παραπάνω άσκησης ( 1 ). Ευθυγραμμίστε τον κορμό σας και δώστε ώθηση στο σώμα σας προς τα πάνω κάνοντας άρση λεκάνης χωρίς να λυγίσετε τα γόνατα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. 

2015_10_07_fitball3

  • Το γόνατο βρίσκεται κάτω από το ισχίο. Οι κοιλιακοί και οι γλουτιαίοι είναι σφιγμένοι ώστε να προστατεύεται η λεκάνη. Από τη θέση αυτή εκτελούνται απαγωγές ποδιού με τα δάκτυλά να είναι προς τα πάνω.

2015_10_07_fitball2

  • Στηρίξτε τα πόδια σας πάνω στη fit-ball και ανασηκώστε το ένα σας πόδι επάνω τεντωμένο, λίγο πιο πάνω από την ευθεία του κορμού. Επαναλάβετε το ίδιο και με το άλλο πόδι.

2015_10_07_fitball5

  • Ξεκινήστε από όρθια θέση έχοντας τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα περίπου των ώμων – ή λίγο πιο κλειστά, με τη μπάλα να εφάπτεται στο κάτω μέρος της πλάτης (και να ακουμπά σε τοίχο) κατεβείτε σιγά-σιγά προς το έδαφος, λυγίζοντας τα γόνατα μέχρι περίπου τις 90 μοίρες, διατηρώντας το σώμα σε ευθεία και χωρίς να χάνετε την επαφή με τη μπάλα. Οι πιο προχωρημένοι σηκώστε το ένα πόδι τεντωμένο στο ύψος του αλλού ποδιού και μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε το ίδιο και με το άλλο πόδι.

2015_10_07_fitball1


fitVPaddiction, Βίβιαν Δράκου και Πόλυ Χατζόγλου

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial