Διατροφή Συνταγές

Γλυκά κεράσματα για όλους

Η λαχτάρα για κάτι γλυκό μπορεί να …χτυπήσει ανά πάσα στιγμή. Το καλύτερο για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη είναι η προετοιμασία. Να είναι δηλαδή έτοιμοι να «υποδεχτούν» αυτή τη λιγούρα, με απολαυστικά αλλά ισορροπημένα γλυκίσματα.

Ιδανική λύση τα γευστικότατα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που μπορούμε να τα φτιάξουμε εύκολα μόνοι μας και να τα φυλάξουμε σε ένα κουτί ώστε να διατηρούνται φρέσκα. Ότι πρέπει για να συνοδεύουμε τον πρωινό καφέ ή το τσάι, για τα παιδιά, αλλά και για να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας!

Μια γευστικότατη καθημερινή επιλογή που μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε αφού για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούμε προϊόντα της σειράς Sweet & Balance από τη ΓΙΩΤΗΣ που έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και Γλυκαιμικό Φορτίο, δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά το φυσικό γλυκαντικό από το φυτό stevia*, έχουν λιγότερες θερμίδες, ενώ περιέχουν πολύτιμες φυτικές ίνες.

*Τα επιδόρπια Sweet & Balance μπορούν να χορηγηθούν στο πλαίσιο ενός διαιτολογίου μειωμένων σακχάρων με την κατάλληλη καθοδήγηση και σύμφωνη γνώμη ειδικού γιατρού ή διατροφολόγου.

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά

  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη soft
  • 15 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet and Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. της σούπας νερό
  • 1 αυγό
  • 140 γρ. ( 1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι Πολυτελείας ΑΝΘΟΣ
  • 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) σόδα
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 50 γρ. Σοκολάτα ή Σοκολάτα γάλακτος Sweet and Balance ΓΙΩΤΗΣ, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ψιλοκομμένα καρύδια
  • Λίγη βανίλια
Διαθρεπτικά Στοιχεία Ανά Μπισκότο 15γρ.
Ενέργεια 75 kcal
Πρωτεΐνες 1,1g
Υδατάνθρακες 6,4g
Σάκχαρα 1,1g
Λιπαρά 5g
Κορεσμένα 3,2g
Εδώδιμες ίνες 0,4g
Νάτριο 0,2g

Μερίδες: 25 Μπισκότα
Βάρος μερίδας: 15γρ. ανά μπισκότο
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° αέρα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαργαρίνη και το Sweet and Balance Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και τη βανίλια διαλυμένη στο νερό και ανακατεύετε
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη
  • Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια και ανακατεύετε ξανά
  • Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα
  • Ψήνετε για 10-12 λεπτά στους 150 -180° αέρα.

 


Πηγή: iatronet.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial