Εξοπλισμός

Γυμναστήριο στο σπίτι, ότι χρειάζεστε!

Εάν σας αρέσει να αθλείστε, αλλά παρόλα αυτά τα γυμναστήρια δεν είναι το στυλ σας, σκεφτείτε την ιδέα να μεταμορφώσετε ένα χώρο του δικού σας σπιτιού σε προσωπικό γυμναστήριο!

Μπορείτε μάλιστα να κάνετε μια “γωνιά γυμναστικής” εάν δεν έχετε κάποιο ελεύθερο δωμάτιο, όπου θα βάλετε τα απαραίτητα όργανα για την καθημερινή σας άσκηση. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε υπέρογκα ποσά για να αγοράσετε εξειδικευμένα όργανα, που ίσως τελικά να μην σας βολέψουν ή να βαρεθείτε σύντομα! Με απλά όργανα όπως ένα λάστιχο,μερικά βαράκιαμια fitball, ένα μαλακό στρώμα εδάφους και ένα μονόζυγο θα κάνετε εξίσου καλή δουλειά, αρκεί βέβαια να εφαρμόσετε τις σωστές ασκήσεις. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να πάρετε και κάποιο μηχάνημα όπως ο διάδρομος, το ποδήλατο ή το ελλειπτικό σκεφτείτε την αγορά τους από το ίντερνετ, όπου αφενός θα βρείτε πολλές προσφορές και αφετέρου μπορείτε να αγοράσετε μεταχειρισμένα όργανα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μερικές ιδέες για ασκήσεις με τα όργανα που αναφέρθηκαν παραπάνω:

Ασκήσεις πλάτης με τα λάστιχα:  Η συγκεκριμένη άσκηση ονομάζεται και “κωπηλατική”. Εάν προτιμάτε να την εφαρμόσετε σε όρθια θέση τοποθετήστε το λάστιχο σε ένα σταθερό σημείο και μετά τεντώστε τους αγκώνες σας. Προσπαθήστε να κρατήσετε την πλάτη σας σε ευθεία γραμμή και τραβήξτε το λάστιχο ώστε οι αγκώνες σας να περνούν δίπλα από τα πλευρά σας. Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε το ίδιο καθιστοί τοποθετώντας το λάστιχο στα πόδια σας.

Έλξεις στο μονόζυγο για την πλάτη: Μια απλή άσκηση που επαναλαμβάνοντάς την μπορείτε να ενδυναμώσετε τον πλατύ ραχιαίο. Μπορείτε επίσης να  την κάνετε για ζέσταμα.

Κοιλιακοί και push ups στο στρώμα: Ένα μαλακό και παχύ στρώμα θα σας επιτρέψει να κάνετε σετ κοιλιακών, push ups αλλά και yoga.

Εύρος ασκήσεων στην fitball: Η μπάλα γυμναστικής θεωρείται ένα από τα καλύτερα όργανα, αφού η αντίσταση που δημιουργεί επιτρέπει να γυμνάσετε σχεδόν όλους τους μυς τους σώματος σας. Ένας τρόπος για να τονώσετε τους γλουτούς για παράδειγμα είναι να ξαπλώσετε και να τοποθετήσετε τα πόδια πάνω στην μπάλα (ώστε να κάνετε μια ορθή γωνία) και να σπρώξετε λίγο την μπάλα τεντώνοντας ελαφρά τον κορμό σας, κρατώντας τους ώμους και το κεφάλι πάντα στο έδαφος.


Πηγή:my-fitness.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial