Dance Fitness

Γυμναστική και χορός: 6 είδη χορού που δυναμώνουν το σώμα

Με το χορό γυμνάζεσαι, αποκτάς νέους φίλους, πας σε πάρτι, διασκεδάζεις, χαμογελάς. Είναι η αρχαιότερη τελετή εκτόνωσης στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι ένας άριστος τρόπος κοινωνικοποίησης που σου δίνει ενέργεια, ενώ όσο ανεβαίνει το βάρος σου, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει ο οργανισμός.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από το Rock ‘n Roll. Χρειάζεται έξτρα δεξιοτεχνία καaι ενέργεια ώστε να εκτελέσεις τα ακροβατικά που σόκαραν την Αμερική των ’50s. Για να μάθεις τα βασικά χρειάζεται χρόνος, λένε οι ειδικοί.

Cαpoeira. Είναι Πολεμικός χορός και προφέρεται ”καπουέρα” και γεννήθηκε στη Βραζιλία από τους αφρικανούς σκλάβους ως αυτοάμυνα. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και δεν ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό αλλά αντιθέτως, βοηθά τη σύνδεση των ατόμων μέσω μουσικής.

Οι ”Λάτιν Χοροί ”. Χορεύονται σε ζευγάρια, σε πολύ γρήγορο ρυθμό, είναι πολύ αισθησιακοί χοροί και χωρίς να το θέλεις αφήνεις τον εαυτό σου να εκφραστεί ελεύθερα συνδυάζοντας  ρυθμό με  πάθος. Μερικοί Λάτιν χοροί είναι οι εξής: Cha -cha, Σάμπα, Ρούμπα, Μάμποκαι Salsa.

Οι Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί. Όσοι είναι λάτρεις της παράδοσης, μπορούν να ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς χορούς. Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει και τους δικούς της χορούς. Παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία. Μπορείτε να μάθετε χορούς από την Κρήτη ή την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία ή την Μακεδονία, Θρακιώτικους ή Νησιώτικους χορούς, Ποντιακούς ή Ηπειρώτικους χορούς. Αν σας αρέσει να είστε μέλος μιας ομάδας τότε σας παροτρύνω να μάθετε παραδοσιακούς χορούς και με όλες τις διαφορετικές κινήσεις κάθε χορού θα γυμνάζετε όλο το σώμα σας!

Ταngo. Το χόρευαν μόνο άντρες στα κακόφημα στέκια της Αργεντινής. Χρειάζονται πολλά μαθήματα αλλά όποιος είναι φανατικός δεν πτοείται. Σήμερα χωρίζεται στο αργεντίνικο και το ευρωπαϊκό, που είναι ευκολότερο.

Οι Λαϊκοί χοροί. Είναι χοροί που χορεύονται τους τελευταίους αιώνες στην Ελλάδα και έχουν μεγάλη ιστορία. Το Συρτάκι που είναι ο χορός του Ζορμπά και είναι ο πιο διαδεδομένος χορός σε χώρες του εξωτερικού, το ζεϊμπέκικο που είναι εκφραστικός χορός και χρειάζεται να έχεις έμφυτη τη μαγκιά για να το χορέψεις, το χασαποσέρβικο και το χασάπικο που είναι διασκεδαστικοί και κεφάτοι χοροί.

Με τους χορούς αυτούς γυμνάζονται χέρια, πόδια, σφίγγουν οι κοιλιακοί μύες, αποκτάς ενέργεια και γυρίζεις σπίτι κεφάτη! Γι’ αυτό αν βαριέστε τα γυμναστήρια, ρίξτε το στον χορό! Σας πληροφορώ ότι με τον χορό θα γυμναστείτε, ενώ παράλληλα θα διασκεδάζετε, χαρίζοντάς σας ευεξία και ευελιξία.

 


Πηγή: www.dynamikhgynaika.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial