Διατροφή Συμπληρώματα

Μάθετε περισσότερα για τα Συμπληρώματα Υδατανθράκων

Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει ενέργεια χρησιμοποιώντας τρία διατροφικά στοιχεία: τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες.

Κάθε άλλη ουσία που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας δεν προσφέρει ενέργεια για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει θερμίδες. Οι πρωτεΐνες, ”οι γλύπτες του σώματος”, χρησιμοποιούνται κυρίως για τη συνεχή αναδόμηση του οργανισμού. Πρόκειται ουσιαστικά για δομικά στοιχεία και όχι ενεργειακά.

Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως παρατεταμένη νηστεία ή στέρηση των υπολοίπων ενεργειακών διατροφικών στοιχείων.

Τα λίπη χρησιμοποιούνται σαν αποθήκες ενέργειας κατά τη διάρκεια τόσο της άσκησης, τόσο και της ηρεμίας, πάντα σε συνδυασμό με τους υδατάνθρακες. Ο οργανισμός “καίει” ένα μίγμα από αυτά τα δύο διατροφικά στοιχεία. Όσο πιο χαμηλή είναι η ένταση της άσκησης, τόσο πιο πλούσιο είναι το συγκεκριμένο “κοκτέιλ” σε λίπη, ενώ στην περίπτωση που η ένταση είναι υψηλή, στο μίγμα πρέπει να υπερτερούν οι υδατάνθρακες.

Βενζίνη super ή απλή;

Αν γυμνάζεστε με εντάσεις άνω του μετρίου, “καίτε” περισσότερους υδατάνθρακες, που αποτελούν το ουσιαστικότερο ενεργειακό υπόστρωμα στην άσκηση.

Διαβάστε τη συνέχεια (κλικ) εδώ


Πηγή: xtr.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial