Διατροφή Συνταγές

Μπιφτέκια σόγιας στον ατμό

Ο χρόνος προετοιμασίας απαιτεί 12 ώρες και η συνταγή είναι έτοιμη σε 40 λεπτά.

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ κιμά σόγιας
  • 2lt νερό ζεστό
  • 1 αυγό
  • 200γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα μουλιασμένες σε 250ml νερό
  • 1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5γρ αλάτι
  • 2γρ. λευκό πιπέρι
  • Χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε για 12 ώρες τον κιμά σόγιας σε ζεστό νερό. Τον σουρώνετε πιέζοντας για να αποβάλει όλα τα υγρά του. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το μουλιασμένο κιμά σόγιας με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τις μουλιασμένες φέτες ψωμί (καλά στραγγισμένες), τον μαίντανό και αλατοπιπερώνετε.

Ζυμώνετε και πλάθετε 4 μεγάλα ή 8 μικρά μπιφτέκια. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στον ατμομάγειρα ή σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 100 βαθμούς (έχετε τοποθετήσει ένα ταψί με νερό για υγρασία). Στον ατμομάγειρα χρειάζονται γύρω στα 20 λεπτά και στον φούρνο 35-40 λεπτά. Περιχύνετε τα μπιφτέκια σας με τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό και σερβίρετε.

Χρόνος Προετοιμασίας: 12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά στον ατμομάγειρα ή 35- 40 λεπτά στον φούρνο

 


 

Αγγελικής Ζαφειράκη Διαιτολόγου- Διατροφολόγου

Πηγή: www.iatronet.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial