Ευεξία Υγεία

Οι ημικρανίες δεν μειώνουν την επιθυμία για σεξ

Η ημικρανία ως πρόφαση για να αποφύγει κάποιος το σεξ καταρρίπτεται πλέον από τους επιστήμονες!

Ερευνητές του Wake Forest University School of Medicine στις ΗΠΑ, εξέτασαν στη διάρκεια έρευνας 68 νέους με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη, οι οποίοι υπέφεραν από 10 πονοκέφαλους τουλάχιστον τον χρόνο.

Διαπίστωσαν ότι στους άνδρες, τα επίπεδα ερωτικής ορμής ήταν κατά 24% υψηλότερα απ’ ό,τι στις γυναίκες, ενώ οι ασθενείς με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν ερωτική ορμή που ήταν κατά 20% υψηλότερη απ’ ό,τι οι ασθενείς που έπασχαν από πονοκεφάλους τάσης. Οι γυναίκες με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν τα ίδια επίπεδα ερωτικής ορμής όπως οι άνδρες που έπασχαν από πονοκέφαλους τάσης.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι οι ασθενείς με ημικρανία έχουν υψηλότερα επίπεδα ερωτικής ορμής.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι τόσο η σεξουαλική επιθυμία όσο και ο πονοκέφαλος της ημικρανίας έχουν μια σύνθετη σχέση με τα επίπεδα της σεροτονίνης, έναν νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με την κατάθλιψη.

Όταν η σεροτονίνη είναι σε υψηλά επίπεδα, πιθανόν μειώνει τη λίμπιντο, δηλαδή την ερωτική ορμή. Ωστόσο, σε άτομα με ημικρανία βρέθηκε ότι τα επίπεδα της σεροτονίνης ήταν χαμηλά με αποτέλεσμα όσοι είχαν ημικρανία να έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία.

Οι επιστήμονες διατηρούν ωστόσο τις επιφυλάξεις τους για το πώς δρα η σεροτονίνη σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, καθώς η μελέτη συμπεριέλαβε μόνο νέους ανθρώπους.


Πηγή: onmed.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial