Dance Fitness

Ο λάτιν χορός ως τρόπος γυμναστικής

Η άσκηση του σώματος μας δεν είναι ανάγκη να συνδυάζεται με …ποτάμια ιδρώτα στα γυμναστήρια. Μπορεί να γίνει διασκεδαστική εκτόνωση μέσω του χορού. Είτε είναι σάλσα, τάνγκο, χιπ-χοπ ή ελληνικός παραδοσιακό χορός, το σίγουρο είναι πως αποτελεί μία σημαντικής μορφής εκγύμναση του σώματος. Ο χορός συνδυάζει επίσης με τα οφέλη της ομαδικής δραστηριότητας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα της κοινωνικοποίησης και της ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων.

Ο χορός είναι μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις. Το μάθημα ξεκινά χαλαρά με μια μικρή προθέρμανση της λεκάνης. Κάποιες μικρές ασκήσεις είναι απαραίτητες για να ζεσταθεί η περιοχή της μέσης. Ο χορός έχει την ιδιότητα με τη κίνηση του σώματος να αυξάνει τη ρύθμιση του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα να βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και να συμβάλλει στην απώλεια των κιλών.

Χορεύοντας γυμνάζονται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος. Έτσι υποβοηθείται η σύσφιξη των κοιλιακών και ταυτόχρονα γυμνάζονται τα άκρα. Το σώμα αποκτά αρμονία, ευλυγισία και οι κινήσεις του χάρη. Όσοι πιστεύουν ότι τα βάρη δεν τους ταιριάζουν ο χορός είναι η ιδανική λύση να γυμναστούν και να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Τα οφέλη της άσκησης

Συγκεκριμένα, αν η ενασχόληση μας με το χορό γίνεται περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 45 λεπτά τη φορά, τότε τα οφέλη της άσκησης μπορεί να είναι αρκετά σημαντικά. Έτσι μπορείτε να:

  • Δυναμώσετε τα πόδια και τα γόνατα.
  • Μειώσετε το ρυθμό ανάπτυξης της οστεοπόρωσης.
  • Χαμηλώσετε τον καρδιακό ρυθμό.
  • Μειώσετε την πίεση.
  • Αυξήσετε την καλή HDL χοληστερίνη.
  • Μειώσετε την κακή LDL χοληστερίνη.
  • Κάψετε αρκετές θερμίδες (1 ώρα = 400-800 θερμίδες)

Ο χορός θα μπορούσε να θεωρηθεί και πρόκληση απέναντι στον εαυτό μας. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να χορέψουν. Όλοι όμως έχουμε τον ρυθμό μέσα μας! Εξάλλου ο χορός είναι ένας από τους τρόπους διαφυγής από την καθημερινότητα. Χορεύοντας το σώμα χαλαρώνει, το άγχος αποβάλλεται από τον οργανισμό, η αδρεναλίνη κορυφώνεται και το συναίσθημα που ακολουθεί είναι ένα κύμα ευφορίας να σε πλημμυρίζει. Γνωρίζοντας άτομα που έχουν το ίδιο στόχο είναι πιο εύκολο να τους προσεγγίσεις και να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματα σου. Επιπροσθέτως, η βελτίωση έχει ως επακόλουθο την αύξηση της αυτοπεποίθησης και την ανανέωση της διάθεσης. Ακόμα το σκέφτεστε;

 


Πηγή: www.flowmagazine.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial