Διατροφή Ενημέρωση

Παίρνετε αντισυλληπτικά; Φάτε ηλιόσπορο!

Φαίνεται πως οι γυναίκες που παίρνουν για οποιοδήποτε λόγο αντισυλληπτικά, παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β6 και χρειάζεται να την λάβουν από τη διατροφή τους.

Τα αντισυλληπτικά αποτελούν καθημερινή συνήθεια για πολλές γυναίκες, είτε ως μέτρο αντισύλληψης, είτε για την αντιμετώπιση διάφορων ορμονικών διαταραχών. Σύμφωνα, όμως, με παλιότερη μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο American Journal of Clinical Nutrition, τα ¾ των γυναικών που έπαιρναν αντισυλληπτικά, παρουσίαζαν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β6 στο αίμα.

Η βιταμίνη Β6 είναι μια απαραίτητη για τον οργανισμό βιταμίνη, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, στην παραγωγή ενέργειας, στο μεταβολισμό των λιπών και στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Κι ενώ το προτεινόμενο ποσοστό πρόσληψης της βιταμίνης είναι 1.3 mg καθημερινά, οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χρειάζονται 2-3 mg, σύμφωνα με τη μελέτη.

Για να μην παρουσιάσετε έλλειψή της και για να διατηρήσετε δυνατό το ανοσοποιητικό σας σύστημα, φροντίστε να λάβετε την απαραίτητη αυτή βιταμίνη μέσω της διατροφής, καταναλώνοντας τροφές όπως σπανάκι, ηλιόσπορο, φιστίκι Αιγίνης, τόνο, γαλοπούλα, αποξηραμένα φρούτα, μπανάνες και αβοκάντο.


Πηγή: www.clickalife.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial