Διατροφή Ενημέρωση

Πρωινό γιατί είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Σίγουρα όλοι σας έχετε ακούσει να μιλάνε για το πρωινό λέγοντας πόσο σημαντικό είναι να μην παραλείπετε ποτέ. Σίγουρο είναι επίσης ότι δεν θα σταματήσουμε να το λέμε και να το φωνάζουμε μέχρις ότου όλοι να αρχίσουν να τρώνε αυτό το απαραίτητο γεύμα καθημερινά και ανελλιπώς.

Ποίοι είναι όμως οι λόγοι που το καθιστούν τόσο απαραίτητο;

  • Μελέτες έχουν δείξει(journal of the American dietetic association),ότι η κατανάλωση πρωινού σε καθημερινή βάση αυξάνει τη γνωστική ικανότητα του εγκεφάλου,τη μνήμη καθώς και τη σχολική επίδοση του παιδιού.
  • Μελέτες έδειξαν ότι τα άτομα που τρώνε πρωινό καταναλώνοντας το μισό των ημερήσιων θερμίδων τους το πρωί, δηλαδή σαν να είναι το κύριο γεύμα τους σε μία ισορροπημένη διατροφή,έχασαν κατά μέσο όρο 8 κιλά σε 3 μήνες, ενώ αντίστοιχα άτομα που καταναλώνουν τις ίδιες θερμίδες αλλά έχουν σαν κύριο γεύμα τους το μεσημεριανό ή το βραδινό έχασαν 3 κιλά σε 3 μήνες.
  • Οταν παραλείπουμε το πρωινό, σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν σε διάφορα επιστημονικά άρθρα(American journal of clinical nutrition)αυξάνεται ο κίνδυνος, κυρίος στις γυναίκες ,για εκδήλωση διαβήτη τύπου ΙΙ σε σχέση με αυτούς που τρώνε ανελλιπώς πρωινό καθημερινά.
  • Επίσης επιστημονική μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού γεύματος μειώνει τη συχνότητα καρδιακής νόσου στις ηλικίες 40-75 ετών καθώς και τον κίνδυνο για υπέρταση, αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, αντίσταση στην ινσουλίνη.

Να γιατί λοιπόν το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Να το θυμόμαστε όλοι αυτό… καλήμερα!!

 


Πηγή: www.meditest.gr

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial