Διατροφή Ενημέρωση

Πόσες θερμίδες παραπάνω καταναλώνουν οι άντρες όταν βλέπουν αθλητικά;

Η κατανάλωση φαγητού μπροστά στην τηλεόραση είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται σύμφωνα με τους ειδικούς. Πόσο μάλλον όταν η τηλεόραση παίζει αθλητικά και τα παρακολουθείτε μαζί με την παρέα σας με πίτσες, σουβλάκια και μπίρες να απλώνονται μπροστά σας.

Μπορεί ο συνδυασμός πίτσα, σουβλάκια, μπίρες και αθλητικά στην τηλεόραση να ακούγεται δελεαστικός, όμως όλα δείχνουν πως αυξάνουν κατακόρυφα τις θερμίδες που καταναλώνουν οι λάτρεις των αθλητικών εκεί έξω.

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, 3 στα 4 άντρες δηλώνουν άγνοια σχετικά με το πόσες θερμίδες υπάρχουν σε τροφές όπως μπέργκερ, κεμπάπ, πίτσες, πατατάκια κ.λπ., ενώ η ίδια έρευνα φανερώνει ότι οι άντρες διπλασιάζουν την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rugby, προσθέτοντας στη διατροφή τους 2.544 θερμίδες.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι σκοπεύουν να παρακολουθήσουν και τους 48 αγώνες, πρόκειται να φτάσουν τις 122.112 θερμίδες έξτρα, δηλαδή το ισοδύναμο των 386 cheesburger, για όλο το διάστημα των αγώνων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2 χιλιάδες άντρες από την Fitness First και όπως μπορείτε να συμπεράνετε, μάλλον τα αποτελέσματά της δεν θα απέχουν και πολύ για το ελληνικό κοινό που καταναλώνει σουβλάκια, πίτσες, πατατάκια και μπίρες σε κάθε αγωνιστική σεζόν.

Η λύση πάντως είναι όχι να «κόψετε» τα αθλητικά, αλλά να προσθέσετε άσκηση στην καθημερινότητά σας, να είστε πιο προσεκτικοί στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας και να προσπαθείτε να μην παρασύρεστε διατροφικά σε κάθε αγώνα.


Πηγή: www.clickalife.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial