Διατροφή Ενημέρωση

Πόσες κούπες πράσινο τσάι είναι ασφαλές να πίνω?

Μεταξύ των ουσιών που τονώνουν το μεταβολισμό και προστατεύουν από τα κρυολογήματα, το πράσινο τσάι είναι ένα θαύμα στη κούπα σας!

Εάν πίνετε μία με δύο κούπες την ημέρα κάνετε αρκετά σωστά! Ο Δόκτωρ Zuo Feng Zhang ερευνητής επιδημιολογίας του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο της UCLA προτείνει 2-3 κούπες για ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας.

Ωστόσο η κατανάλωση πέντε φλιτζανιών έχει βρεθεί ότι μειώνει το κίνδυνο για καρκίνου του στομάχου. Εάν τώρα προσπαθείτε να χάσετε κιλά και να αυξήσετε το μεταβολισμό σας, τα βέλτιστα αποτελέσματα έχουν βρεθεί με την κατανάλωση 7 φλιτζανιών τη μέρα.

Ακόμα πολλές έρευνες έχουν βρει ότι η κατανάλωση πράσινου τσάι προσφέρει θετικά στον οργανισμό, με τα 10 φλιτζάνια την ημέρα να είναι το μέγιστο που μπορεί να καταναλώσει κάποιος. Βέβαια αν είστε ευαίσθητοι στην καφείνη ή υποφέρετε από αϋπνίες, τα 10 φλιτζάνια ίσως να σας επηρεάσουν αρνητικά.

Τέλος υπάρχουν και κάποιες αρνητικές συνέπειες από την μεγάλη κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Οι τανίνες που περιέχονται τόσο στο πράσινο όσο και στο μαύρο τσάι, επηρεάζουν την απορρόφηση του φυλλικού οξέος. Ακόμα αν είστε έγκυος ή προσπαθείτε να μείνετε έγκυος καλό θα ήταν να περιορίσετε την κατανάλωση σε 2 κούπες την ημέρα ή να το παραλείψετε και τελείως.

Επηρεάζει επίσης την απορρόφηση του σιδήρου για αυτό θα ήταν καλό να αποφεύγεται η κατανάλωση του μετά τα γεύματα. Προτιμήστε να καταναλώνετε με απόσταση 2-3 ωρών μετά τα γεύματα.

 


 

Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Γυμναστής, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ

Πηγή: www.popsugar.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial