Διατροφή Ενημέρωση

Πώς να δώσετε στο νερό σας ωραία γεύση

Δεν είστε και οι μεγαλύτεροι λάτρεις του νερού; Ιδέες που θα σας βοηθήσουν να καταναλώνετε τις ποσότητες που πρέπει, απολαμβάνοντας και μια καλύτερη γεύση.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν ιδιαίτερα το νερό. Ακούγεται περίεργο, αλλά συμβαίνει. Και το νερό είναι αναγκαίο για να λειτουργεί σωστά το σώμα μας. Αν, λοιπόν, και εσείς δεν είστε οι μεγαλύτεροι λάτρεις της (έλλειψης) γεύσης του νερού, ορίστε μερικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Προσθέστε φρέσκα φρούτα

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα λεμόνια, τα lime και τα πορτοκάλια είναι από τις πιο κλασικές επιλογές, αλλά υπάρχουν και άλλα φρούτα που μπορούν να δώσουν στο νερό μας άλλη αίσθηση. Για παράδειγμα, μερικά φρέσκα βατόμουρα, μικρά κομμάτια καρπούζι ή φέτες φράουλας θα κάνουν το νερό σας απολαυστικό. Άλλες καλές επιλογές είναι το αγγούρι ή λίγη φρέσκια μέντα, ειδικά το καλοκαίρι.

Αναμείξτε το με χυμό

Οποιοσδήποτε χυμός φρούτου μπορεί να δώσει γεύση στο νερό, αλλά οι πιο στυφοί χυμοί, όπως το cranberry, το ρόδι, το σταφύλι και το μήλο είναι ιδιαίτερα νόστιμες επιλογές. Φροντίστε να επιλέγετε χυμούς που είναι φυσικοί, χωρίς προσθήκες ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών. Και, όπως είναι φυσικό, δεν ξεχνάμε πως οι χυμοί, εκτός από τη νοστιμιά τους, είναι γεμάτοι βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που κάνουν καλό στην υγεία.

Κάντε το αεριούχο

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν το αεριούχο νερό. Αν, λοιπόν, δεν σας αρέσει το απλό νερό, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό. Εναλλακτικά, και μία σόδα (χωρίς πρόσθετα) είναι πολύ καλή επιλογή. Επιπλέον, υπάρχουν αεριούχα νερά με γεύσεις φρούτων και, προφανώς, μπορούμε να εφαρμόσουμε τις δύο προηγούμενες συμβουλές στην σόδα μας.

Παίξτε με τον πάγο

Λένε πως το παγωμένο νερό έχει καλύτερη αίσθηση από το να το πίνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Επιπλέον, μπορούμε να φτιάξουμε παγάκια με γεύση, διαλύοντας λίγο χυμό μέσα σε νερό, για να του δώσουμε ακόμα καλύτερη γεύση. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε παγάκια καφέ ή τσαγιού, για κάτι πιο δυνατό και αρωματικό.

Πιείτε τσάι

Τσάι από βότανα, από φρούτα, πράσινο ή λευκό. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, οι οποίες θεωρούνται καλύτερες και πολύ πιο υγιεινές από το μαύρο τσάι, καθώς περιέχουν λιγότερη έως και καθόλου καφεΐνη. Και έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αμέτρητες γεύσεις, από τις πιο βασικές ως και τις περισσότερο εξωτικές. Το τσάι, επιπλέον, περιέχει διάφορα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που μας κάνουν καλό.

Δοκιμάστε σούπες και ζωμούς

Γιατί να μην δοκιμάσετε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με περισσότερες σούπες; Η σούπα δεν είναι ανάγκη να αποτελέσει κομμάτι ενός πλήρους γεύματος, ειδικά μέσα στον χειμώνα. Λίγη ζεστή σούπα σε μια κούπα είναι πολύ καλή επιλογή για να ζεσταθούμε. Επιλέξτε σούπες που δεν έχουν πολλά λιπαρά και δεν περιέχουν πολύ αλάτι, και προσθέστε μέσα ψιλοκομμένα λαχανικά και μπαχαρικά, για να προσλάβετε ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.


Πηγή:iatronet.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial