Ευεξία Υγεία

Σε απεργία ο χώρος της Υγείας

Γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) διεκδικεί προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Ταυτόχρονα, ζητεί ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Παρασκευή στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Την ημέρα αυτή, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, διεκδικώντας τη θετική έκβαση της προσφυγής μας, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.

Κινητοποιήσεις έχει ανακοινώσει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αιτήματα κατά του μνημονίου.

Οι εργαζόμενοι απήργησαν την Τετάρτη και συμμετέχουν στην 24ωρηπανεργατική απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη.

ΕΟΠΥΥ

Η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ συμμετέχει στην στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία, που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Αντιδρούν στη μείωση των δαπανών για την Υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, την πρόνοια και την αυτοδιοίκηση και στο νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Διαφωνούν με την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου και στην ψήφιση των προαπαιτούμενων, στην ενοποίηση όλων των Ταμείων και στην ολική ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος.

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

ΠΙΣ

Την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ο ΠΙΣ καλεί τους ιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με αιτήματα την προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του Ταμείου των Υγειονομικών και τη συμμετοχή του Κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση.

Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στη συγχώνευση του Ταμείου των Υγειονομικών με άλλα Ταμεία.

Θέση του Συλλόγου είναι ότι η σχεδιαζόμενη ενοποίησή του θα έχει δυσμενή αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους, καθώς θα χαθούν όσα αποθεματικά έχουν απομείνει, ενώ η σύνταξη θα πάψει να είναι αξιοπρεπής.


Πηγή: iatronet.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial