Γυμναστική Προπόνηση

Σε πόσες ημέρες χάνονται τα αποτελέσματα αφού κόψετε το γυμναστήριο

Καταφέρνεις να διατηρήσεις ένα πρόγραμμα και να πηγαίνεις σε τακτική βάση στο γυμναστήριο, πετυχαίνεις τους στόχους σου, αποκτάς το σώμα που επιθυμούσες και ξαφνικά για τον ένα ή τον άλλο λόγο σταματάς

Η ερώτηση που γεννάται αυτόματα είναι: σε πόσο καιρό θα αρχίσουν να χάνονται τα αποτελέσματα;

Η απάντηση είναι χειρότερη από αυτή που νομίζεις και έρχεται από το Business Insider που επικοινώνησε με ένα ειδικό από το Πανεπιστήμιο Ρούτγκερς στις ΗΠΑ

«Μέσα σε μία εβδομάδα. Αν σταματήσετε την εξάσκηση, μπορείτε πραγματικά να παρατηρήσετε μία αισθητή απώλεια της φυσικής σας κατάστασης, σε ένα διάστημα μόλις 7 ημερών ανάπαυσης», λέει ο Shawn Arent.

Όπως εξηγεί, οι περίοδοι ανάπαυσης είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος γυμναστικής, ώστε το σώμα να καταφέρει να ανακάμψει. Πολλές φορές όμως, αυτά τα διαστήματα μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από το επιθυμητό. «Αλλά αυτό που αρχίζει να συμβαίνει είναι ότι κάποιος που ασκούνταν διαρκώς ξαφνικά χάνει μία μέρα, μετά χάνει μία ακόμα, και συνεχίζει να χάνει κι άλλες μέχρι που κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι έχασε δύο και τρεις εβδομάδες», λέει ο Arent που τονίζει ότι το πρόβλημα ξεκινάει τη στιγμή που συνειδητοποιεί κανείς ότι το να επιστρέψει στο γυμναστήριο αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

«Καρδιαγγειακά, θα παρατηρήσετε μια μείωση του όγκου του πλάσματος στην περίπτωση που σταματήσετε να εξασκήστε και έτσι στην καρδιά σας δεν θα κυκλοφορεί τόσο αίμα», λέει ο ειδικός επιστήμονας θέλοντας να εξηγήσει μία από τις συνέπειες, τονίζει όμως ότι σημασία έχει να καταφέρει κάποιος να κάνει τη γυμναστική προτεραιότητα και ως εκ τούτου μέρος της ζωής του. Σε αυτή την περίπτωση, εξηγεί, δε θα χρειάζεται να ανησυχεί για το αν θα υπάρξει αλλαγή στη φυσική του κατάσταση.

Παρόλα αυτά, σημειώνει ότι όποια κι αν ήταν η φυσική κατάσταση ενός ατόμου, μέσα σε ένα ή δύο μήνες από τη στιγμή που θα σταματήσει την εξάσκηση, ό,τι κατάφερε θα χαθεί ολοκληρωτικά.
Πηγή:  www.iefimerida.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial