Γυμναστική Δραστηριότητες

Χάστε βάρος περπατώντας μέσα στο σπίτι σας

Ένας εύκολος τρόπος για να αδυνατίσετε!

Το παρακάτω πρόγραμμα βαδίσματος δημιουργήθηκε από την Αμερικανίδα Λέσλι Σάνσον, ειδική στο περπάτημα εσωτερικού χώρου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημιουργό του, το πρόγραμμα αυτό, όχι μόνο απαλλάσσει κάποιον από τα περιττά κιλά του, αλλά ενισχύει συνολικά και τον οργανισμό του.  Διαρκεί ένα 10λεπτο, έχει προγραμματιστεί για να ασκεί ολόκληρο το σώμα και μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρο 10×10 τ.μ. Προτείνεται δε να επαναλαμβάνεται τρεις φορές καθημερινά, για να δίνει έτσι πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Βήμα 1: Βαδίστε επιτόπου (για 1 λεπτό)

Αρχίστε με αργά βηματάκια και αυξήστε το βηματισμό σας μέχρι να φτάσετε 120 βήματα το λεπτό.

Βήμα 2: Βήματα στο πλάι (για 1 λεπτό)

Με το δεξί σας πόδι κάντε ένα βήμα δεξιά. Ύστερα φέρτε το αριστερό σας πόδι μπροστά, ώστε να συναντήσει το δεξί. Στη συνέχεια κάντε ένα βήμα αριστερά και φέρτε το δεξί σας πόδι πάνω από το αριστερό.

ΠροσοχήΜε τις παραπάνω κινήσεις γυμνάζετε ταυτόχρονα τους γοφούς και τους μυς των γλουτών, επιτυγχάνοντας έτσι εξαιρετική γράμμωση.

Βήμα 3: Εναλλασσόμενες κλοτσιές (για 1 λεπτό)

Έχοντας ίσια την πλάτη σας, κλοτσήστε το αριστερό σας πόδι μπροστά και φέρτε το μέχρι το ύψος του γοφού. Κάντε την ίδια άσκηση με το άλλο πόδι.

Προσοχή! Με την άσκηση αυτή θα ενεργοποιήσετε περισσότερους μυς στο μπροστινό μέρος των γλουτών απ’ ό,τι με το περπάτημα.

Βήμα 4: Ανασηκώστε τα γόνατα (για 1 λεπτό)

Ανασηκώστε το αριστερό σας γόνατο μέχρι να φτάσει λίγο πιο πάνω από το επίπεδο της μέσης σας. Στη διάρκεια αυτής της κίνησης πρέπει να ρουφάτε την κοιλιά σας προς τα μέσα. Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο γόνατο.

Προσοχή! Με τις κινήσεις αυτές δε γυμνάζετε μόνο το στομάχι σας, αλλά και τους μυς των ποδιών σας.

Βήμα 5: Γρήγορο βάδισμα (για 90 δευτερόλεπτα)

Επαναλάβετε την άσκηση που περιγράφεται στο 1ο Βήμα, αυξάνοντας όμως το ρυθμό σας στα 130 βήματα το λεπτό. Παράλληλα όμως κάντε και την εξής άσκηση: Σηκώστε και χτυπήστε τους βραχίονες πάνω από το κεφάλι 15 φορές και μετά επαναλάβετε το ίδιο προς τα κάτω, χτυπώντας το πλάι των γοφών σας.

Βήμα 6ο: Γρήγορα βήματα στα πλάγια (για 90 δευτερόλεπτα)

Επαναλάβετε το 2ο Βήμα προσθέτοντας και αυτή την άσκηση: Κάντε ένα βήμα προς τα έξω σηκώνοντας ταυτόχρονα τα χέρια πάνω από το κεφάλι και μετά ένα βήμα προς τα μέσα ενώνοντας ταυτόχρονα τις παλάμες σας πάνω από το κεφάλι.

Βήμα 7ο: Σύντομες κλοτσιές (για 90 δευτερόλεπτα)

Επαναλάβετε το 3ο Βήμα μαζί με αυτή την κίνηση: Όταν κλοτσάτε το αριστερό σας πόδι, προσπαθήστε να το φτάσετε με το δεξί σας χέρι. Κάντε το ίδιο με το άλλο πόδι.

Βήμα 8ο: Ανασηκώστε τα γόνατα (για 90 δευτερόλεπτα)

Επαναλάβετε το 4ο βήμα, προσθέτοντας και την εξής κίνηση: Καθώς ανεβάζετε το αριστερό σας γόνατο, αγγίξτε το με το δεξί σας χέρι. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι και το άλλο χέρι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial