Χωρίς κατηγορία

Gluten free μηλοπιτα με αλεύρι από χαρουπι

Συνταγή για gluten free μηλόπιτα

Για την βάση

  • 200 γραμ βούτυρο
  • 200 γραμ αλεύρι από χαρούπι
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 10 κ. Σούπας νιφάδες βρώμης
  1. Ανακατέψτε στο μίξερ και στρώστε τα 3/4 του μίγματος μια αποσπώμενη ταρτιερα, αφού πρώτα την καλύψετε με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ψήστε τη βάση για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα.

Για τη γέμιση

  • 4 μήλα κομμένα κύβους
  • 100 γραμ. Λευκή ζάχαρη
  • Σπόρους από ένα λοβό βανίλιας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 50 γραμ βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
  • 2 κουτ. Αλεύρι καρυδας
  1. Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήστε σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει. Μόλις το χρώμα γίνει ανοιχτό καφετί, προσθέστε το βούτυρο, την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, έχοντας αποσύρει από τη φωτιά το σκεύος.
  2. Περιχύστε τα κομμένα μήλα, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέστε το μείγμα πάνω από την ψημένη βάση.
  3. Στη συνέχεια σκορπίστε το 1/4 του μίγματος της βάσης ακανόνιστα, στην επιφάνεια της τάρτας.
    Ψήστε 25 λεπτά ακόμη στους ίδιους βαθμούς.

 


Τουμπή Μαρία Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Πηγή: diatrofi.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial