Γυμναστική Προπόνηση

8 μύθοι γύρω από το fitness… καταρρίπτονται

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι εκεί έξω υπάρχει άπειρη fitness πληροφορία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι καλή πληροφορία.

Το να έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τη workout ρουτίνα σου μπορεί να σε απογοητεύσει και fitness facts που είναι υπερ-απλουστευμένα ή και λάθος μπορεί να σε οδηγήσουν στο να αναπτύξεις συνήθειες που δε θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους στόχους σου.

Αν υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που αναγνωρίζουν την ψεύτικη πληροφόρηση, είναι οι trainers. Διάβασε παρακάτω 8 από τα χειρότερα μυστικά που έχουν ακούσει από τους ασκούμενους τους

1.Η καλύτερα ώρα για να γυμναστείς είναι αμέσως μόλις ξυπνήσεις.

Μπορεί η πρωινή γυμναστική να έχει οφέλη (μιας και μπορεί να σε τονώσει για τη μέρα σου και να σου δώσει το boost ενέργειας), δεν υπάρχει όμως κάτι μαγικό με την π.μ. προπόνηση – αλήθεια! Όποια αντίληψη σε απομακρύνει από το γυμναστήριο είναι για πέταμα. Η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς είναι αυτή που εξυπηρετεί την καθημερινότητά σου.

Αν σου φαίνεται ευκολότερο να είσαι συνεπής στα workouts όταν τα έχεις προγραμματίσει για την αρχή της μέρας σου, κάντο. Όμως, αν έχεις περισσότερη ενέργεια να γυμναστείς όταν γυρίζεις από το γραφείο, είναι εξίσου καλό.

Tip: Σε περίπτωση που έχεις παρατηρήσει ότι δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς μετά την προπόνηση, προγραμμάτισέ τη για νωρίς το απόγευμα ώστε να ‘σώσεις’ τον ύπνο σου.

2.Δε χρειάζεται να συνεχίζεις, ενώ πονάς.

Αν έχεις ακούσει κάτι τέτοιο στην αίθουσα του γυμναστηρίου, έχε στο μυαλό σου ότι ο trainer είναι πολύ πιθανό να αναφέρεται στο σετ των squats που πρέπει να αντέξεις το κάψιμο – όχι στον πόνο που προμηνύει τραυματισμό.

Μία από τις αντιλήψεις που είναι οι χειρότερες είναι ότι πιέσου, ενώ πονάς. Αυτό δεν βοηθά, όχι γιατί δεν έχεις την πνευματική αντοχή να το παλέψεις όταν θες να τα παρατήσεις, αλλά γιατί συχνά πολλοί το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να μην ξεκουραστούν όταν έχουν τραυματιστεί.

Μπορεί μια υγιή δόση συντήρησης να είναι καλό πράγμα, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να αγνοείς τα σημάδια του σώματός σου, αν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η άσκηση υποτίθεται ότι δεν είναι για να πονάς και δεν είναι ότι κάνεις δώρο στον εαυτό σου αγνοώντας τον πόνο στο γόνατο ή στον ώμο για να ολοκληρώσεις το workout.

Αν πονάς όταν κάνεις μια άσκηση, σταμάτησέ τη αμέσως και είτε άλλαξέ την είτε πάρε τη γνώμη του ειδικού.

Related image

3.Να κουράζεσαι καθημερινώς.

Το να ασκείσαι καθημερινά είναι καλό – αλλά το να κάνεις κάποιο απαιτητικό  workout 7 ημέρες την εβδομάδα; Όχι απαραίτητα. Όσοι πιστεύουν στο καμία μέρα ρεπό δεν είναι βοηθητικό στο να πετύχεις τους μακροπρόθεσμους στόχους σου.

Μιας και ένα δυνατό σώμα χρειάζεται έντονα workouts, επίσης χρειάζεσαι χρόνο αποκατάστασης, ώστε πραγματικά να βελτιωθείς. Η πρόκληση: Όταν κάνεις προπόνηση αντιστάσεων, χρειάζεται πραγματικά να αποικοδομηθούν μερικές μυϊκές ίνες, έτσι για την διαδικασία αποκατάστασης θα δημιουργήσεις μυϊκές ίνες πιο μεγάλες και πιο δυνατές. Αν συνεχώς διασπάς μυϊκές ίνες χωρίς να τους επιτρέπεις να επανέλθουν, επιβραδύνεις το να δεις αποτελέσματα – μπορεί να καταλήξεις με τραυματισμό λόγω κούρασης (για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί να καταλήξεις με σοβαρή υπερκόπωση.

Μπορεί ο αριθμός των ημερών που προπονείσαι να εξαρτάται απο τους στόχους σου και το lifestyle σου, σίγουρα όμως δε χρειάζεται να στοχεύεις στο να ασκείσαι 7/7. Οι μέρες ξεκούρασης δεν πρέπει να σου δημιουργούν ενοχές – θεώρεισαι τες ως ένα σημαντικό μέρος του προπονητικού σου πλάνου.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial