Διατροφή Συμπληρώματα

H βιολογική αξία των πρωτεϊνών και η σημασία τους

Η βιολογική αξία είναι ένα μέτρο της αξιολόγησης των τροφίμων με βάση την ποιότητα των πρωτεϊνών που περιέχονται σε αυτές. Η βιολογική αξία της πρωτεΐνης εξαρτάται από την σύνθεση αμινοξέων της: στην πραγματικότητα μια πρωτεΐνη χρησιμοποιείται καλύτερα όταν η σύνθεση των αμινοξέων της είναι κοντά σε εκείνη που πρόκειται να συντεθούν από τον οργανισμό του ζώου. Οι ζωικές πρωτεΐνες έχουν μία σύνθεση αμινοξέων πολύ πιο κοντά σε εκείνη του σώματος του ζώου (και ως εκ τούτου και του ανθρώπου) απ’ ό, τι έχουν οι φυτικές πρωτεΐνες.

Όσο υψηλότερη είναι η βιολογική αξία της πρωτεΐνης, τόσο μεγαλύτερη η ικανότητα του σώματος να την αφομοιώσει και τόσο λιγότερα είναι τα «απόβλητα» που μέσω του ήπατος και των νεφρών απορροφώνται. Συμπληρώματα διατροφής με υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και σωστή ισορροπία αμινοξέων οδηγούν στη μέγιστη διαθεσιμότητα και απορρόφηση από τον οργανισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια (κλικ) εδώ

 


Λιονάκης ΓιώργοςLionakis Personal Training Methods

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial