Γυμναστική Προπόνηση

Γυμναστείτε με ΤRX

Το TRX μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία και να κάνει την προπόνησή σας περισσότερο ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική.

Αν και λίγα χρόνια στην Ελλάδα, το TRX suspension training (προπόνηση ανάρτησης), έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς υποστηρικτές που πλέον επιλέγουν να γυμνάζονται με τους ιμάντες. Η αρχική ιδέα προέρχεται από έναν Αμερικανό πεζοναύτη ο οποίος έψαχνε έναν τρόπο εκγύμνασης που θα μπορούσε να γίνει μέσα στην καμπίνα του πλοίου που υπηρετούσε.

Κρεμώντας μια ζώνη από ένα ψηλό σημείο κατάφερε να δημιουργήσει μια σειρά ασκήσεων για όλο το σώμα. H ιδέα της ζώνης μετεξελίχθηκε στους ιμάντες προπόνησης ΤRX (Total-body Resistance Exercise).

Το βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι μπορεί ο καθένας να γυμνάσει όλο το σώμα με όποια ένταση θέλει, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται. Το σύστημα προσαρμόζεται σε ένα σταθερό σημείο, περιλαμβάνει δύο ιμάντες με λαβές για χέρια και πόδια, έτσι ώστε να εκτελούνται πολλοί και διαφορετικοί συνδυασμοί ασκήσεων.

Το TRX μάς δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το βάρος του σώματός μας και αλλάζοντας την κλίση του να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την επιβάρυνση. Ίσως το ”βάρος του σώματός” να μην σας φαίνεται αρκετό, αλλά…για σκεφτείτε  λιγάκι….υπάρχει κάποια άσκηση στο γυμναστήριο στην οποία να σηκώνετε τα κιλά σας;  Για τους περισσότερους μάλλον όχι.

Μια ακόμη πολύ σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τις κλασικές-γνωστές μεθόδους άσκησης είναι η λειτουργική προπόνηση (functional training),η οποία γίνεται με το TRX. Οι ασκήσεις πλησιάζουν τις καθημερινές κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, γίνονται στις τρεις διαστάσεις, με αποτέλεσμα να παίρνουν μέρος περισσότερες της μιας μυϊκές ομάδες κι έτσι η προπόνηση να γίνεται πιο αποτελεσματική.

Οι ασκήσεις είναι απλές ή πιο σύνθετες και η ποικιλία τους μεγάλη. Υπάρχουν σχεδόν 300 διαφορετικές ασκήσεις με αποτέλεσμα αφενός ο ασκούμενος να μην πλήττει και αφετέρου το σώμα του να αποδίδει καλύτερα.

Ένας αρχάριος χρειάζεται οπωσδήποτε την επίβλεψη γυμναστή, ενώ για έναν έμπειρο ασκούμενο τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκαντοντάδες videos με ασκήσεις, έτσι ώστε κάποιος να πάρει μια ιδέα ή ακόμη και να φτιάξει τη δική του ρουτίνα ασκήσεων.

Οι γυμναστές λαμβάνουν πιστοποίηση, από την Αμερική, έπειτα από σεμινάριο, γι αυτό αν αποφασίσετε να γυμναστείτε υπό την επίβλεψη γυμναστή καλό θα είναι να ρωτήσετε αν έχει λάβει την πιστοποίηση. Το κόστος του αυθεντικού ιμάντα TRX ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ στην αγορά κυκλοφορούν και διάφοροι άλλοι ιμάντες αρκετά φθηνότεροι αλλά και λιγότερο ασφαλείς.

Το TRX μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία και να κάνει την προπόνησή σας περισσότερο ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική. Είναι η νέα μόδα που ήρθε για να μείνει.

 


 

Πηγή: www.iatronet.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial