Δραστηριότητες

Επαναφορά στη φυσική μας κατάσταση με νέες δραστηριότητες

Τελείωσε το 2021, τελειώσανε και οι γιορτές αφήνοντας πίσω τη μικρή “μεθεόρτια” κατάθλιψη, μια προσπάθεια για επαναφορά στην πραγματικότητα και… κάποια κιλά παραπάνω. Ειδικά φέτος, με τους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας, μα και λόγω του τσουχτερού κρύου, οι περισσότεροι κλείστηκαν μέσα, χαλαρώνοντας λίγο περισσότερο, με λίγο περισσότερο Netflix, περισσότερη παρακολούθηση αθλητικών κα λιγότερη συμμετοχή σε αυτά, με λίγα περισσότερα σνακ και με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ολόγυρα, τα κιλά δεν αργούν να προστεθούν.

Με τη νέα χρονιά είναι ευκαιρία για αλλαγές. Για τα αθλητικά πλέον υπάρχει ο Scorakias, με το live stoixima, ώστε να μην χάνετε λεπτό από τα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα ανά τον κόσμο. Γνωρίστε την ιστοσελίδα αυτή με τις καλύτερες  και νόμιμες εταιρίες  για στοιχηματισμό σε πάρα πολλά αθλητικά γεγονότα μέσα από την πλατφόρμα του,  με live betting επιλογές με ένα κλικ, μα και το live casino.

Έχοντας πλέον την ενημέρωση στο κινητό μας, μήπως έφτασε η ώρα να ξεκινήσουμε τρέξιμο;

Όλο το σκεφτόμαστε, όλο το αναβάλουμε. Βρίσκουμε διαδρομές που απολαμβάνουμε, με ή χωρίς παρέα και ξεκινάμε. Η πιο κλασσική κι εύκολη σωματική άσκηση για να φύγουν σιγά σιγά τα κιλά των γιορτών. Στην αρχή μικρές αποστάσεις, που μέρα με τη μέρα θα μεγαλώνουν και θα γίνονται πιο ευχάριστες. Το κυνήγι των χρόνων πάντα προσθέτει ενδιαφέρον: χθες μια ώρα, σήμερα 58’, αύριο πόσο;

Το κόστος του εξοπλισμού, δηλαδή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, δεν είναι και τόσο μεγάλο, οπότε όλες οι συνθήκες βοηθούν ώστε να ξεκινήσουμε..χθες!

Αν το τρέξιμο φαντάζει λίγο βαρετό, μήπως αυτό σημαίνει πως πρέπει να δοκιμάσουμε ποδήλατο; Αγαπημένη παιδική συνήθεια, μα κι εξαιρετική αερόβια άσκηση, ίσως πιο διασκεδαστική από το τρέξιμο που μπορεί κι αυτή να συνδυαστεί με παρέα. Εντοπίζουμε ενδιαφέρουσες διαδρομές, που μπορούν να είναι εντός μα κι εκτός πόλης, φουσκώνουμε τα λάστιχα και, με προσοχή, ξεκινάμε.

Στις μέρες των γιορτών τα γλυκά έχουν την τιμητική του, δηλαδή η ζάχαρη. Ώρα να την μειώσουμε. Και γιατί όχι να αλλάξουμε λίγο τη διατροφή μας. Μόνο σε καλό μπορεί να βγει και θα βοηθήσει στην γρηγορότερη απώλεια των κιλών.

Ας ξεκινήσουμε μειώνοντας τη ζάχαρη, αρχικά από τον καφέ: από τον γλυκό στον μέτριο και, ίσως, στον σκέτο. Η πραγματική γεύση του καφέ άλλωστε, φαίνεται χωρίς ζάχαρη.

Μιλώντας για ζάχαρη, φτάνουμε στη σοκολάτα: η πιο ένοχη απόλαυση. Δεν χρειάζεται να αποκοπεί εντελώς από τη διατροφή μας, μα μπορεί να περιοριστεί αρκετά. Τα φρούτα μπορούν να την αντικαταστήσουν. Κι όχι μόνο αυτή, μα και τα αναψυκτικά με φυσικούς χυμούς. Μικροί και ρεαλιστικοί στόχοι μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα η κατανάλωση μιας σοκολάτας ανά τρεις μέρες. Με σκοπό να γίνεται όλο και μικρότερη η ποσότητα. Όσο πιο πολύ μας λείπει κάτι, τόσο πιο πολύ το απολαμβάνουμε.

Και τέλος, κάτι πολύ σημαντικό που πολλές φορές παραμελούμε: ο ύπνος. Ας δοκιμάσουμε να αφήνουμε το κινητό μακριά από το κρεβάτι. Πόσες φορές ξαπλώσαμε στις 11:00 και καταλήξαμε να βλέπουμε videos μέχρι τις 03:00; Ένας καλός ύπνος, από νωρίς, ξεκουράζει σωματικά μα και πνευματικά. Βοηθάει στο να γεμίσουμε ενέργεια και να ανταπεξέλθουμε  στους στόχους και τις απαιτήσει της επόμενης ημέρας. Μικρές αλλαγές, που εύκολα μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι μεγαλύτερο!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial