Δίαιτα Διατροφή

Δίαιτα… κατά παραγγελία

Ερευνητές του University of Texas προβλέπουν, σε νέα έρευνα, ότι εντός 5 ετών γιατροί θα σχεδιάζουν δίαιτες με βάση τα γονίδια κάθε ασθενούς.

Ενώ έκαναν λόγο για 5 χρόνια, οι ερευνητές δήλωσαν ότι θα χρειαστούν καλύτερα αναλυτικά εργαλεία για να κατανοήσουμε γρήγορα τη σχέση μεταξύ γενετικής, συμπεριφοράς και νόσων που συνδέονται με το βάρος.

Η πιθανότητα αρκετά γονίδια να εμπλέκονται στην απώλεια, αύξηση και επαναπρόσληψη βάρους, επίσης αποτελεί πρόκληση, δήλωσαν οι ερευνητές.

Eνώ έχει βρεθεί ένα γονίδιο που οδηγεί την ενέργεια από τις τροφές να αποθηκεύεται ως λίπος αντί να καίγεται, ποικιλομορφίες στο γονίδιο και το πώς αλληλεπιδρά με άλλα γονίδια μπορούν να ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Οι ερευνητές της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Οbesity, ανέλυσαν γενετικά τεστ, γονιδιακές έρευνες και έρευνες για την αλλαγή του βάρους. Ανακάλυψαν ότι ενώ έχουν εντοπιστεί ορισμένα γονίδια που συνδέονται με το βάρος υπάρχει έλλειψη κατανόησης του πώς επηρεάζουν πράγματι το βάρος.

Η Molly Bray, του University of Texas Austin, δήλωσε ότι κέρδη στη συλλογή στοιχείων για την αύξηση και την απώλεια βάρους και καλύτεροι αισθητήρες για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος, της διατροφής, της άσκησης και τους στρες θα βοηθήσουν.

Όταν συνδυαστούν με γονιδιακά στοιχεία χρησιμοποιώντας αλγόριθμο υπολογιστή, δήλωσαν οι ερευνητές, η ανάπτυξη εργαλείων ανάλυσης δεν θα απέχει πολύ.

Η ερευνήτρια πιστεύει ότι εντός 5 ετών θα δούμε ανθρώπους να αρχίζουν να χρησιμοποιούν συνδυασμό γενετικών στοιχείων, συμπεριφοράς και άλλων, για την ανάπτυξη εξατομικευμένων σχεδίων ελέγχου του βάρους.


Πηγή: iatronet.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial