Γυμναστική Δραστηριότητες Ευεξία Υγεία

Παιδικό ρέικι

Reiki σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια και πάρα πολλοί ενήλικες στη χώρα μας το γνωρίζουν ήδη είτε έχοντας βιώσει τα ολιστικά αποτελέσματα μιας θεραπευτικής συνεδρίας Reiki είτε μαθαίνοντας να το εφαρμόζουν οι ίδιοι.

Στη σύγχρονη οπτική της εκπαίδευσης, ο παράδεισος της παιδικής ηλικίας θεωρείται μακρινό και ανώφελο όνειρο. Μόνο η εντατικοποίηση και η συσσώρευση πτυχίων είναι ό,τι αξίζει…

Όμως αυτό φέρνει στις παιδικές ψυχές αλλά και στα παιδικά μυαλά και σώματα, άγχος, στρες, ιώσεις, πονοκέφαλους, ένταση, νεύρα, κακό ύπνο, επιθετική συμπεριφορά, αλλεργίες, μαθησιακές δυσκολίες, άρνηση, γρίπη, κούραση.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα πριν βγάλουν τα παιδιά μας νοκ-άουτ; Υπάρχει κάτι που να δίνει τη λύση και να μας βοηθάει;

Το Reiki, μια από τις πιο διαδεδομένες φυσικές μεθόδους του εναλλακτικού τρόπου ζωής λέει Ναί!
Reiki σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια και πάρα πολλοί ενήλικες στη χώρα μας το γνωρίζουν ήδη είτε έχοντας βιώσει τα ολιστικά αποτελέσματα μιας θεραπευτικής συνεδρίας Reiki είτε μαθαίνοντας να το εφαρμόζουν οι ίδιοι.

Όμως εδώ μιλάμε για τα παιδιά και το Reiki έρχεται να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του στην ανάπτυξή τους καθώς και στην αποκατάσταση της υγείας και του ψυχικού κόσμου τους με έναν τρόπο εξίσου ήπιο αλλά αποτελεσματικό σαν το πιο φυσικό αντίδοτο σε όλα τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γενιά των παιδιών.

Μάλιστα στα παιδιά η βοήθεια αυτή είναι πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική, γιατί τα ενεργειακά σώματα των παιδιών είναι πιο ανοιχτά, δεν έχουν αποκοπεί από τη σύνδεση με τη συμπαντική πηγή της ενέργειας και είναι πιο δεκτικά στους φυσικούς τρόπους ίασης.

Η δε βοήθεια που μπορούν να λάβουν είναι σε όλα τα επίπεδα. Σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό.

 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να τα προστατεύει από τις ιώσεις αλλά και να τις καταπολεμά πιο γρήγορα.
 • Ρίχνει τον πυρετό.
 • Συντομεύει την ίαση των μικροτραυματισμών.
 • Καταπραΰνει και ανακουφίζει από πόνους.
 • Ξεκουράζει το μυαλό.
 • Διευκολύνει τη μάθηση.
 • Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και αποκαθιστά τυχόν προβλήματα αϋπνίας ή ανήσυχου ύπνου.
 • Καταλαγιάζει το φόβο.
 • Καταπραΰνει το στρες που προκαλεί το άγχος των επιδόσεων, των εξετάσεων και γενικότερα των ραγδαίων αλλαγών που σημειώνονται κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας-σωματικών αλλαγών, νέων εμπειριών, κ.λ.π.
 • Ας μην ξεχνάμε ότι στον κόσμο των παιδιών όλα είναι πρωτόγνωρα, καινούρια, κι εκείνα όχι μόνο καλούνται να τα κατανοήσουν αλλά και να προσαρμοστούν σε αυτά, γεγονός που είναι φυσικό να τους προκαλεί έντονο στρες.

Εκτός όμως από τη βοήθεια που μπορούν να λάβουν τα παιδιά μέσω ενός θεραπευτή Reiki, εδώ και πέντε χρόνια εφαρμόζεται και στη χώρα μας η διδασκαλία του Reiki σε παιδιά, ώστε να μπορούν να το εφαρμόσουν τα ίδια στον εαυτό τους.

‘Διδασκαλία;;; πάλι δηλαδή στα θρανία;;;’ άδικα στεναχωριέστε….
Η διδασκαλία και ο συντονισμός με την ενέργεια του Reiki γίνονται μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και προσεγγίσεις που είναι κατάλληλες για το παιδί, (μέσα από δρώμενα, μουσική, κολλάζ, θεατρικό αυτοσχεδιασμό, ζωγραφική, κατασκευές,) αλλά κυρίως μέσα από παιχνίδι και χαρά!
Έτσι τα παιδιά οδηγούνται βήμα βήμα να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο, τη χρήση, τη γεύση του Reiki χωρίς βία.

‘Tο αστείο quiz’, το ‘χρώμα-χρώμα’, ‘το παλιό σεντούκι’, ‘το σποράκι μεγαλώνει’, ‘το αποτύπωμα στο χρόνο’, ‘τα αστέρια πέφτουν πάνω μας’, ‘το ουράνιο τόξο μας τυλίγει’, ‘είμαστε οι μουσικοί του Σύμπαντος’, ‘ο ινδιάνικος τρόπος να μιλώ με το καλάμι του μπαμπού’ ,”είναι μερικά μόνο από τα παιχνίδια που παίζουμε.

Τα αποτελέσματα της διδασκαλίας Reiki σε παιδιά είναι πραγματικά σημαντικότατα:

 • Αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους. Καθώς νιώθουν ικανά να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους αρχίζουν να εμπιστεύονται περισσότερο τις δυνατότητές τους.
 • Τους προσφέρει αίσθημα ασφάλειας καθώς αντιλαμβάνονται ότι έχουν μια δύναμη στα χέρια τους.
 • Τους δίνει τη δυνατότητα επιλογής: αν θέλω μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου ή τους άλλους.
 • Τα μαθαίνει να διαχειρίζονται ένα εργαλείο, μια δύναμη, και γενικότερα τι σημαίνει ‘διαχείριση μιας προσωπικής δεξιότητας’.
 • Τα βοηθάει να εκφραστούν καλύτερα και να επικοινωνήσουν καλύτερα, καθώς συνδέονται περισσότερο με τους άλλους, μέσα από ένα υγιές κανάλι, όπως είναι το άγγιγμα και η αγάπη -ποιος μπορεί να είναι καλύτερος και ωραιότερος σύνδεσμος ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας ή μιας παρέας από την αγάπη και το άγγιγμα;
 • Καλλιεργεί μέσα τους το αίσθημα της αρμονίας και της εσωτερικής ειρήνης -αντιστάθμισμα στη βία της τηλεόρασης και των βιντεοπαιχνιδιών.
 • Τα μαθαίνει να επικεντρώνονται – αντιστάθμισμα στην πολυδιάσπαση που τους προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής.
 • Τα βοηθάει να συνειδητοποιήσουν την ύπαρξη και την αξία του εσωτερικού κόσμου -αντιστάθμισμα στη μεγάλη έμφαση που δίνει η κοινωνία μας στον εξωτερικό κόσμο.
 • Τέλος, τους προσφέρει μια ανάσα από την πίεση που δέχονται μέσα στο σημερινό σύστημα.

Παρόλα αυτά μερικοί ίσως αναρωτηθούν αν είναι έτοιμα τα σημερινά παιδιά να μυηθούν στο Reiki και αν πράγματι μπορεί ένα παιδί να καταλάβει και να διδαχθεί ‘άυλα πράγματα’ όπως η ενέργεια.

Ναι, όσο απίστευτο και αν ακούγεται. Τα σημερινά παιδιά δεν είναι ίδια με τα παιδιά των παλαιότερων γενιών. Η συνειδητότητα των παιδιών που ανήκουν στις νέες γενιές -αυτό έχει παρατηρηθεί κυρίως μέσα στις δυο τελευταίες δεκαετίες- είναι σε υψηλότερο πνευματικό επίπεδο.

Σήμερα γεννιούνται παιδιά – θεραπευτές, παιδιά – δάσκαλοι, και αυτό τα κάνει να αναζητούν και να κατανοούν πιο εύκολα σύγχρονες τάσεις όπως είναι η οικολογία, οι εναλλακτικές θεραπείες, οι πνευματικές διδασκαλίες. Εξάλλου ζωγραφιές που τα 7-8-9-10 χρόνων παιδιά απεικονίζουν την ενέργεια και κείμενά τους για το πώς την αντιλαμβάνονται, αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν το Reiki σε οποιαδήποτε ηλικία και αξίζει να τους δώσουμε αυτό το δώρο μέσα από χαρά και παιχνίδι για να ζήσουν καλύτερα.

 


 

Πηγή: www.iatronet.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial