Διατροφή Ενημέρωση

Προβιοτικά ζυμαρικά: η επόμενη υπερτροφή;

Ιταλοί ερευνητές πάνε τα ζυμαρικά ένα βήμα παραπέρα και τα κάνουν ωφέλιμα στο γαστρεντερικό –κι όχι μόνο.

Το αγαπημένο μας comfort food φαίνεται πως αποκτά κι άλλη διάσταση στα χέρια ιταλών ερευνητών, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ενδιαφέροντα ευρήματά τους στο Journal of Cereal Science, μετά τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βερόνα. Σύμφωνα με αυτά, τα προβιοτικά στα ζυμαρικά δεν καταστρέφονται κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, παραμένοντας σε συγκέντρωση αρκετά υψηλή, ώστε να παρέχει οφέλη στην υγεία.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εμπλούτισαν τα ζυμαρικά με το προβιοτικό B. Coagulans και αν και όσο περισσότερη ώρα διαρκούσε το μαγείρεμα, τόσο μικρότερες ήταν οι αποικίες του, στο σωστό χρόνο μαγειρέματος των ζυμαρικών (5-7 λεπτά), η συγκέντρωση ήταν η υψηλότερη που παρατηρήθηκε.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο προβιοτικό που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα βελτιώνει διάφορα γαστρεντερικά συμπτώματα, συμπτώματα συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, ρευματοειδούς αρθρίτιδας κ.ο.κ., αν και πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για οφέλη στην υγεία από το B. Coagulans.

Αυτού του είδους η έρευνα, πάντως, δίνει κίνητρο και αυξάνει το ενδιαφέρον των ερευνητών σελειτουργικές τροφές, αλλάζοντας λίγο το τοπίο στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Η ικανοποίηση της πείνας και η παροχή των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων ίσως να μην είναι πάντα αρκετά και η καινοτομία να μοιάζει ολοένα και πιο απαραίτητη στη βιομηχανία τροφίμων.


Πηγή: clickatlife.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial