Αδυνάτισμα Διατροφή Ενημέρωση

Το βραδινό τσιμπολόγημα μπορεί να μας… χαζέψει

Κανείς δεν είπε ποτέ ότι οι βραδινές επιδρομές στο ψυγείο και το τσιμπολόγημα έκανε καλό στην υγεία, αφού βλάπτει σίγουρα την πέψη και τη σωματική μάζα. Νέα έρευνα, όμως, φέρνει στο φως στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι αυτή η τακτική είναι το ίδιο καταστροφική για το μυαλό, όσο και για το σώμα. Και το χειρότερο; Το ίδιο ισχύει ακόμη κι αν το τσιμπολόγημα αφορά κάτι υγιεινό, όπως καρότα ή χούμους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια τέσταραν σε ποντίκια τη θεωρία που λέει ότι όταν τρώμε τις ώρες που έπρεπε να κοιμόμαστε, δημιουργείται ανεπάρκεια στην ιπποκάμπια περιοχή του εγκεφάλου, που ελέγχει τη μνήμη και τη μάθηση και τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Συγκεκριμένα, ταΐζοντας κάποια ποντίκια νωρίς και κάποια ακριβώς πριν τον ύπνο και κάνοντας σε όλα ένα ηλεκτρικό σοκ, βρήκαν ότι αυτά που έτρωγαν νωρίς ήταν φοβισμένα, που σημαίνει ότι θυμούνταν το σοκ. Από την άλλη, αυτά που έτρωγαν αργά δεν έδειχναν σημάδια τρόμου όταν απειλούνταν με σοκ την επόμενη ημέρα.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι πάνω στη θεωρία ότι τρώγοντας τακτικά γεύματα τις λάθος ώρες, επηρεάζουμε αρνητικά τη μάθηση και τη μνήμη. Συν τοις άλλοις, η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ φαίνεται πως επηρεάζει και τον ύπνο και ξέρουμε όλοι πως ο κακός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε ασυναίσθητο τσιμπολόγημα.

Την επόμενη φορά που θα σας έρθει βραδινή λιγούρα, απομακρυνθείτε από το ψυγείο και προτιμήστε να την καταπολεμήσετε με ένα ποτήρι νερό.


Πηγή: clickatlife.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial