Γυμναστική Προπόνηση

Γιατί τα rollers θεωρούνται καλύτερα από το jogging και την ποδηλασία

Όσο και αν σου ακούγεται παράξενο, τα rollers είναι μία από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις, ισάξια του τζόκινγκ και της ποδηλασίας, σύμφωνα με έρευνα του American Heart Association.

Είναι ένας εναλλακτικός και διασκεδαστικός τρόπος άσκησης που γυμνάζει τις βασικότερες μυϊκές ομάδες του σώματος, γλουτούς, τετρακέφαλους, κοιλιακούς, χέρια και βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν τη γυμναστική επειδή βαριούνται τη ρουτίνα ή τη μοναξιά. Τα πατίνια συνδυάζουν τη διασκέδαση, την εναλλαγή εικόνων και την άθληση. Μπορείς άνετα να κάνεις πατίνια για μια ώρα σε γρήγορη ταχύτητα, στο κοντινό πάρκο δίπλα στο σπίτι, στον δρόμο ή σε ειδικές πίστες. Αυτό ισοδυναμεί με καύση 600 θερμίδων. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, η γυμναστική με πατίνια μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλήματος στις αρθρώσεις κατά 50% απ’ ότι στο τρέξιμο, δηλ. τα πατίνια έχουν τα ίδια οφέλη με το τζόκινγκ, αλλά με λιγότερο ρίσκο.

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι ξέρεις να κάνεις rollers από μικρή. Αν τώρα δεν ξέρεις, ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις, ειδικά αν αναλογιστείς τι σου προσφέρουν.


Πηγή: faysbook.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial