Διατροφή Συνταγές

Ομελέτα με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

Μια ομελέτα περιποιημένη! Με νόστιμη σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα! Μοιάζει με pizza, αλλά είναι με αβγά! Αγαπημένες, μεσογειακές γεύσεις!

Μερίδες: 6-8

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Συστατικά:

  • 12 αβγά
  • 6 κουταλιές σούπας νερό
  • 3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για τη σάλτσα

  • 1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κόμματα
  • 2 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρή κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 1 κουταλάκι γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
  • ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο λάδι.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη μαντζουράνα και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγη ζάχαρηκαι σγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, γύρω στα 45 λεπτά.
  3. Χτυπάμε τα αβγά με το νερό και λίγο αλατοπίπερο.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
  5. Ρίχνουμε το 1/6 του μείγματος των αβγών και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  6. Γεμίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και 2 κουταλιές από τη σάλτσα.
  7. Με τη σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα και τη γυρίζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί από την άλλη.
  8. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε 6 ομελέτες.

Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα από πάνω.


Πηγή: gourmed.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial