Γυμναστική Δραστηριότητες

4 απλοί τρόποι να παραμένετε δραστήριοι

Αν δεν είστε λάτρεις του γυμναστηρίου μπορείτε να ασκείστε καθημερινά με 4 απλά βήματα.

Δυσκολεύεστε να βρείτε κίνητρο για να ασκείστε σε τακτική βάση; Συμβαίνει σε πολλούς, είναι ‘φυσικό”; να ξέρετε. Ακόμη και οι πιο δραστήριοι, πολύ συχνά περνούν τις ‘κακές’ τους ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έχουν καμία επιθυμία να πάνε μέχρι το γυμναστήριο.

Σε περίπτωση που προσπαθείτε να υιοθετήσετε μία νέα συνήθεια άσκησης και δεν είστε ‘του γυμναστηρίου’, απλά μην πάτε. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να παραμείνετε δραστήριοι!

Η άσκηση αποτελεί ένα σημαντικότατο τμήμα ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζει κανείς ως καταναγκαστικό έργο. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην επιθεώρηση “American Journal of Health Promotion” βρέθηκε πως μόλις 30 λεπτά διαλειμματικής άσκησης την ημέρα μπορεί να είναι εξίσου ευεργετικά με μακρύτερες περιόδους προπόνησης, όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στο γυμναστήριο.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τις δυνατότητές σας για άσκηση:

  • Κάνετε προσπάθειες να διατηρείστε δραστήριοι: Σκεφτείτε όπως ένα δραστήριο άτομο. Θα χρησιμοποιούσατε τις σκάλες ή το ασανσέρ; Θα προσλαμβάνατε κάποιον άλλο για τη φροντίδα της βεράντας/ κήπου ή θα την αναλαμβάνατε εσείς; Όποτε έχετε τη δυνατότητα, επιλέξτε τη δραστηριότητα.
  • Γίνετε πρωινοί τύποι: Μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό “British Journal of Nutrition” απέδειξε πως οι άνδρες που γυμνάζονται το πρωί, πριν καν καταναλώσουν το πρωινό, δαπανούσαν 20% περισσότερες θερμίδες λίπους σε σχέση με όσους γυμνάζονταν αργότερα.
  • Δοκιμάστε να ασκηθείτε για λίγο: Τις ημέρες εκείνες που η διάθεση δεν σας παρακινεί να παραμένετε δραστήριοι δοκιμάστε να ασκηθείτε για μικρό χρονικό διάστημα. Επιχειρείστε να κάνετε pushups για ένα με δύο λεπτά για να αυξήσετε τον καρδιακό σας παλμό.
  • Διατηρήστε ημερολόγιο: Είναι εύκολο να παρασυρθείτε στις παλιές σας συνήθειες. Για να σιγουρευτείτε λοιπόν πως παραμένετε δραστήριοι, διατηρήστε ένα ημερολόγιο. Δεν είναι απαραίτητο να καταγράφετε τις θερμίδες που καίτε, απλά το χρόνο που δαπανάτε σε άσκηση, ο οποίος θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 λεπτά την ημέρα.

 


Κυριακού Κατερίνα Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Πηγή: www.iatronet.gr/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial