Γυμναστική Προπόνηση

7 καταπληκτικές ασκήσεις για μια υγιή σπονδυλική στήλη

Ο πόνος στην πλάτη δεν είναι αστείο. Ανεξάρτητα από το αν κάποιος έχει ένα πολύ δραστήριο τρόπο ζωής ή όχι, ο κάθε ένας από εμάς κινδυνεύει να καταστρέψει την σπονδυλική του στήλη με τις καθημερινές δουλειές.

Ευτυχώς για εσάς, έχουμε μερικές απλές και αποτελεσματικές  ασκήσεις που σας εγγυόμαστε ότι θα σας απαλλάξουν από τυχόν πόνους στην πλάτη.

Άσκηση 1

Ξαπλώστε με την πλάτη λυγίστε το δεξί πόδι και τεντώστε το αριστερό προς το κεφάλι.

Πιάστε το και με τα δυο χέρια πίσω από το γόνατο και τραβήξτε το προς το στήθος. Κρατήστε το τράβηγμα για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση δυο φορές ακόμη για κάθε πόδι.

Άσκηση 2

Ξαπλώστε στο πάτωμα,λυγίστε τα πόδια. Πιάστε το ένα πόδι με τα δυο χέρια και φέρτε το προς το στήθος. Κρατήστε για 20 δευτερόλεπτα.

Επαναλάβατε την άσκηση και για τα δυο πόδια δυο φορές.

Άσκηση 3

Ξαπλώστε στο πάτωμα. Απλώστε το δεξί χέρι σε ορθή γωνία με το σώμα σας. Απλώστε το αριστερό πόδι σας ευθεία κάτω. Προσπαθήστε να φέρετε το δεξί γόνατο προς την αριστερή πλευρά ώστε σχεδόν να φτάσει το αριστερό χέρι. Κρατήστε σε αυτή τη θέση για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβατε δυο φορές για κάθε γόνατο.

Άσκηση 4

 Ξαπλώστε και λυγίστε το αριστερό γόνατο. Σταυρώστε  το άλλο πόδι λυγισμένο πάνω από τον αριστερό μηρό. Αργά σπρώξτε το αριστερό το αριστερό γόνατο προς το κεφάλι. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβατε.

Άσκηση 5

Γονατίστε στο πάτωμα και φέρτε το ένα πόδι λυγισμένο εμπρός και το άλλο πίσω σας. Σπρώξτε ελαφρά προς τα εμπρός τεντώνοντας το πίσω.

Άσκηση 6

Ξαπλώστε στην μια μεριά και λυγίστε το επάνω πόδι πιάνοντας με το χέρι στον αστράγαλο, νιώθοντας την πίεση στον μηρό. Η σπονδυλική στήλη σας δεν θα πρέπει να τεντώνεται πολύ προς τα πίσω. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβατε από την άλλη πλευρά.

Άσκηση 7

Σταθείτε με τα χέρια τεντωμένα να ακουμπούν σε ένα τραπέζι. Λυγίστε ελαφρά τον κορμό σας προς τα εμπρός, λυγίζοντας τα γόνατα ελαφρά ώστε να πιάνετε την άκρη του τραπεζιού με τα χέρια. Τα χέρια σας πρέπει να είναι τεντωμένα και το κεφάλι σας στο επίπεδο των ώμων σας. Κρατήστε την θέση αυτή για 10 δευτερόλεπτα. Μετά σταθείτε σε ευθεία και λυγίστε το σώμα σας σε κάθε πλευρά, την μια μετά την άλλη.


Πηγή: tilestwra.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial