Δίαιτα Διατροφή

Ποιες δίαιτες trends πρέπει να αποφύγεις το 2020

1.Υπερβολική νηστεία

16:8, 5:2 – Όποια παραλλαγή και αν επιλέξεις, οι δίαιτες νηστείας, ή η εξάσκηση του περιορισμού λήψης τροφής μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα ή να τρώει μέρα παρά μέρα τράβηξε αρκετά την προσοχή αυτή τη χρονιά. Η διαλειμματική νηστεία δεν είναι πρακτική για όλους – και ίσως φτάσει να γίνει και επικίνδυνη.

Η λήψη τροφής για μόνο λίγες ώρες ή καθόλου για μερικές μέρες δεν είναι φυσιολογικό. Η υπερβολική νηστεία μπορεί να έχει επιρροή σωματική, συναισθηματική και κοινωνική. Είναι δύσκολο να έχεις να βγεις για βραδινό με το φίλο σου – αλλά εσύ μόλις να έχεις τελειώσει το φαγητό της μέρας; Ακόμα, δε υπάρχουν μακροπρόθεσμα ερευνητικά δεδομένα.

2.Δίαιτα του φιδιού

Περιλαμβάνει την ιδέα της διαλειμματικής νηστείας σε μια πιο ακραία εκδοχή, ενθαρρύνοντάς σε να τρως το ελάχιστο για δυο ώρες ημερησίως. Η δημιουργός αυτής της διατροφής δεν είναι ένας επαγγελματίας υγείας ώστε να μπορεί να δώσει διατροφικές συμβουλές.

Αυτό το μοτίβο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες υγείας, όπως είναι ο υποσιτισμός. Μιας και ο οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως σωματικού βάρους μπορεί να είναι δυσθρεπτικός, εάν μέρα με τη μέρα δεν λαμβάνεις την επαρκή ποσότητα ζωτικών θρεπτικών συστατικών. Οι άνθρωποι δεν είναι φίδια και για κανένα λόγο δεν πρέπει να μιμείσαι τέτοια διατροφικά μοτίβα.

3.Κετογονική διατροφή

Keto fans περιμένετε ένα λεπτό. Είναι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και πιθανότατα δεν έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την υγεία.

Για να θεωρηθεί μια δίαιτα επιτυχημένη για τους περισσότερους σημαίνει μια μεγάλη αρχική μείωση του σωματικού βάρους – αλλά η επιτυχία της κετογονικής διατροφής δεν έχει τίποτα να κάνει με τη συνολική υγεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι δουλεύει σε βάθος χρόνου.

Στη πραγματικότητα, ο αποκλεισμός των υδατανθράκων που μεταφράζεται στα αμυλούχα λαχανικά και στα δημητριακά ολικής αλέσεως δεν είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την απώλεια βάρους. Η αφαίρεση ολόκληρων ομάδων τροφίμων – και μάλιστα απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου – επηρεάζει τη λήψη τροφής. Αν θες να έχεις μια βιώσιμη απώλεια κιλών, είναι σημαντικό να καταναλώνεις ποικιλία τροφίμων και να μην περιορίζεις τον εαυτό σου τόσο πολύ.

Διάβασε περισσότερα: εδώ

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial