Αδυνάτισμα Διατροφή

Οι θερμίδες δεν παίζουν ρόλο για να χάσεις βάρος

Να σκέφτεσαι πώς θα τρως υγιεινά και όχι τις θερμίδες!

Η καταμέτρηση των θερμίδων μπορεί να γίνει πολύ χρονοβόρα διαδικασία και επίσης να σου καταστρέψει την ψυχολογία, συνεπώς δεν είναι καθόλου παραγωγικό. Όμως πολλοί συνεχίζουν ακόμα να το κάνουν.

  • Χρησιμοποιούν τις εφαρμογές καταμέτρησης θερμίδων και σημειώνουν κάθε τι που τρώνε,
  • στη συνέχεια νιώθουν ενοχές όταν ξεπερνούν τις ‘συνιστώμενες’ θερμίδες και τρέχουν στο γυμναστήριο για να μπορέσουν να διορθώσουν τη ζημιά.

Όμως, δεν αξίζει να τους κατηγορίσεις: Η ιδέα του ελέγχου των θερμίδων θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους για τον έλεγχο της απώλειας βάρους.

Μπορεί από τη μία να έχει αξία η καταγραφή των τροφίμων που έχεις καταναλώσει για να έχεις μια αίσθηση τι έχεις φάει μέσα στην ημέρα και  να έχεις μια ιδέα τι έχει πολλές και λίγες θερμίδες (π.χ. κέικ: πολλές, μπρόκολο: λίγες), αλλά είναι τραγικό λάθος να σπαταλάς το χρόνο σου για να μετράς μία μία τις θερμίδες που τρως.

Φυσικά, οι θερμίδες μετράνε, μιας και είμαστε ό,τι τρώμε, αλλά το να μετράς τις θερμίδες είναι μια πολύ επικίνδυνη πρακτική. Όχι μόνο γιατί εστιάζοντας στα νούμερα μπορεί να χάσεις την απόλαυση, αλλά και γιατί μπορεί η καταμέτρηση να σου γίνει έμμονη ιδέα. Για όποιον έχει ιστορικό με τις διατροφικές διαταραχές, η καταμέτρηση θερμίδων καλό είναι να αποφεύγεται. Αν αντιμετωπίζεις κάποια ή τώρα την ξεπερνάς, θα ήταν συνετό να μιλήσεις με το γιατρό σου πριν αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες.

Να μη ξεχνάς ότι η απώλεια βάρους είναι πολύ περισσότερα από απλά θερμίδες. Συμπεριλαμβάνει:

  • την άσκηση,
  • το πόσο κοιμάσαι,
  • πόσο αγχωμένος είσαι και
  • προβλήματα υγείας που πιθανόν δεν ελέγχεις, όπως ορμονικές αλλαγές.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial