Αδυνάτισμα Διατροφή Χωρίς κατηγορία

Τα ροφήματα που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Σε πολλά μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος για ροφήματα που σε βοηθούν να χάσεις βάρος, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι απλά… λόγια. Δεν είναι λίγοι εκείνοι σε Instagram και άλλα social media που υποστηρίζουν διάφορα θαυματουργά αποτοξινούχα ροφήματα, πλούσια σε συστατικά που δεν μπορείς καν να προφέρεις και χωρίς καμία επιστημονική ένδειξη για τα οφέλη τους.

Ξέρεις τι έχει επιστήμη από πίσω του; Το συνηθισμένο κουτί με τσάι στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Η διαιτολόγος Jennifer McDaniel εκπρόσωπος της Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι: “Μιας και κανένα τσάι ή εκχύλισμα βοτάνου δεν οδηγεί σε σημαντική απώλεια βάρους, πιθανόν υπάρχουν συστατικά στο τσάι ή σε ροφήματα βοτάνων που άμεσα ή έμμεσα υποστηρίζουν επιπρόσθετα την απώλεια βάρους όταν παράλληλα ακολουθείται μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.”

Ορίστε τα 7 είδη τσαγιών που μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος – χωρίς υποχρεωτικά την υποστήριξη κάποιου celebrity.

1.Πράσινο τσάι

Υπάρχουν μερικές ενδείξεις ότι το πράσινο όπως και το μαύρο τσάι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, λόγω των αντιοξειδωτικών τους – που ονομάζονται κατεχίνες – και βρίσκονται στα αποξηραμένα φύλλα του πράσινου τσαγιού. Η διαιτολόγος Stefanie Mendez εξηγεί ότι: “Οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι ενεργοποιούν το συμπαθητικό νευρικό σύστημα προκειμένου να αυξηθεί η ενεργειακή κατανάλωση και να προωθήσει την οξείδωση (διάσπαση) του λίπους. Μελέτες δείχνουν ότι η μακροχρόνια κατανλαλωση κατεχινών πιθανόν μειώνει τον κίνδυνο για ασθένειες προλαμβάνοντας το σχηματισμό της LDL – χοληστερόλης, που πιθανότατα είναι αιτία δημιούργιας αθηρωματικών πλακών ή θρόμβωσης των αρτηριών, καθώς και για τη μείωση του σωματικού λίπους.” Η McDaniel συστείνει την κατανάλωση τουλάχιστον 4 φλιτζανιών τσαγιού πράσινου τσαγιού ημερησίως  (όχι ντεκαφεϊνέ) για να απολαύσεις όλα τα οφέλη.

2.Λευκό τσάι

Η McDaniel υπογραμμίζει ότι: “Εκτός από το πράσινο ή το μαύρο τσάι και τα φύλλα του λευκού τσαγιού δεν οξειδώνονται και για αυτό διατηρούν υψηλή συγκέντρωση σε κατεχίνες. Οι κατεχίνες του λευκού τσαγιού πιθανόν αυξάνουν το μεταβολισμό και προωθούν την απώλεια του κοιλιακού λίπους και βάρους. Όπως το πράσινο τσάι, ο συνδυασμός των κατεχινών και της καφεΐνης δρουν συνεργιστικά για να προωθήσουν την απώλεια βάρους.” Έτσι επέλεξε ξανά κάποιο με καφεΐνη, απλά μη το πιεις πριν κοιμηθείς.

3.Χαμομήλι

Η διαιτολόγος McDaniel υποστηρίζει ότι: “Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο χαμομήλι πιθανόν προωθούν τη χαλάρωση και βοηθούν στη βελτίωση του ύπνου, μιας και είναι γνωστό ότι η στέρηση ύπνου μειώνει το ρυθμό απώλειας βάρους. Έτσι, αν μπορέσεις να κοιμάσαι περισσότερο χάρη στη βοήθεια του χαμομηλιού, έμμεσα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.” Έχε σα ρουτίνα –  όταν έρχεται η ώρα του ύπνου – να φτιάχνεις ένα φλιτζάνι χαμομηλιού.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial