Δίαιτα Διατροφή

3 tips για να κόψεις εύκολα 500 θερμίδες

Για να χάσεις 1 κιλό λίπος, πρέπει να κάψεις 7000 θερμίδες. Αν θες να μειώσεις τη θερμιδική πρόσληψη κατά 500 θερμίδες, θα πρέπει να χάσεις ½ κιλό τη βδομάδα. Χάνοντας αργά βάρος μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να αποφύγεις το yo –yo στο βάρος σου. Να 3 εύκολα tips.

1.Άφησε τα μαχαιροπίρουνο κάτω κάθε

Οι άνθρωποι που τρώνε αργά και μασάνε καλά χορταίνουν πιο γρήγορα και για αυτό καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες. Χρειάζονται 20 λεπτά για να φτάσει το αίσθημα κορεσμού στον εγκέφαλο. Στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Dietetic Association μελέτη έδειξε ότι το να αφήνεις κάτω τα μαχαιροπίρουνα μεταξύ κάθε μπουκιάς μπορούν να σε βοηθήσουν να γλυτώσεις 300 θερμίδες ανά γεύμα. Αν το κάνεις στο πρωινό, στο μεσημεριανό και το βραδινό, τότε μπορείς να κόψεις 500 θερμίδες ανά μέρα.

2.Δώσε βάση στο νερό

Το σώμα μας περιέχει περίπου 50% νερό. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να είσαι ενυδατωμένος. Την ίδια ώρα, είναι συχνό φαινόμενο να ξεχνάς τις υγρές θερμίδες που καταναλώνεις. Μπορείς να κόψεις εκατοντάδες θερμίδες απλά και μόνο παρακολουθώντας το τι πίνεις. Χυμοί φρούτων, smoothies, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλκοόλ είναι ιδιαίτερα υψηλά σε θερμίδες. Επιπλέον, ποτά όπως μπύρα και κρασί διακόπτουν την καύση λίπους μιας και το σώμα απασχολείται με την καύση του αλκοόλ. Για αυτό, προτίμησε μη – αλκοολούχα ροφήματα, όπως το νερό ή το μη ζαχαρούχο τσάι.

Αυτή η αρχή εφαρμόζεται επίσης και στον καφέ. Πίνοντας τον καφέ με κρέμα ή γάλα μπορείς να προσθέσεις έξτρα 200 θερμίδες – αν βάλεις σιρόπι βανίλιας ή καραμέλας τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα!

3.Να τρως στο τραπέζι – και όχι μπροστά στην τηλεόραση

Αναρωτιέσαι γιατί αυξάνεις το βάρος σου, ενώ κάνεις δίαιτα; Όταν τρως μπροστά στην τηλεόραση, καταναλώνεις περισσότερες κατά μέσο όρο 290 θερμίδες από ότι συνήθως. Απόλαυσε το δείπνο σου στο τραπέζι με την οικογένειά σου και εστίασε στο τι τρως. Αν πας για μια ώρα βόλτα μετά, σε βοηθάει να χωνέψεις και μπορείς έτσι να κάψεις επιπλέον 500 θερμίδες.

Δοκίμασε αυτές τις αλλαγές στην  καθημερινότητά σου!


Πηγή: runtastic.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Τηλ. 6984515475, email: maria.mentzelou@hotmail.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial