Events Νέα

Η Chiquita συνεργάζεται με τον καλλιτέχνη Ricardo Cavolo

Η Chiquita επέλεξε τον διάσημο Ισπανό καλλιτέχνη Ricardo Cavolo για να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση αυτοκόλλητων που θα κοσμήσουν τις εμβληματικές της μπανάνες, φέρνοντας έτσι μια χαρούμενη και πολύχρωμη νότα αισιοδοξίας στις γκρίζες ημέρες του χειμώνα. Η εκτύπωση αναμένεται να γίνει τις τελευταίες ημέρες του 2019 με στόχο τα αυτοκόλλητα να πρωτοκυκλοφορήσουν τις γιορτινές ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Ο Ricardo έχει δημιουργήσει πέντε πρωτότυπα αυτοκόλλητα Chiquita χρησιμοποιώντας την digital εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας (VR) Google Tilt Brush, που δημιουργεί τέχνη σε 3D. Η εφαρμογή αυτή δίνει την ψευδαίσθηση στο κοινό ότι βρίσκεται μέσα στο έργο του καλλιτέχνη- σε ένα ζωντανό και ευτυχισμένο μέρος- επιτρέποντας στους καταναλωτές να «βυθιστούν» στις δημιουργίες του.

Γεννημένος στη Salamanca το 1982, το καλλιτεχνικό σύμπαν του δημιουργού Ricardo είναι στενά συνδεδεμένο με το Chiquita brand, μοιράζεται τις ίδιες αξίες, έχει κοινή εμφάνιση και αίσθηση- έντονα, φανταχτερά χρώματα, χρησιμοποιεί πληθωρικές κίτρινες έντονες εικόνες,  graffiti και pop/tattoo φωτογραφίες. Το σύνολο του έργου του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από τοιχογραφίες και πυρογραφίες έως γραφιστικά σχέδια, περιλαμβάνοντας ακόμα και ψηφιακό σχεδιασμό για να μεταφράσει την τέχνη μέσα στο online χώρο. Έχει επίσης εξαιρετικά έντονη παρουσία στα social media, με περισσότερους από 200,000 followers στο Instagram.

Η τέχνη του είναι πλούσια σε συμβολισμούς: πάντα πρωταγωνιστούν δύο άντρες και δύο γυναίκες, που αντιπροσωπεύουν την ισότητα των φύλων, και κάθε άτομο έχει δυο ζευγάρια μάτια συμβολίζοντας ότι η όραση είναι γνώση και δύναμη. Ο συμβολισμός αυτός προέκυψε από την παιδική του ηλικία- όταν ο θετός του πατέρας δεν μπορούσε να διαβάσει ή να γράψει αλλά συνήθιζε να λέει ότι δεν του χρειάζεται, καθώς είχε ήδη δει όσα χρειάζεται και αυτό του έδινε γνώση.

Το εμβληματικό σύμβολο του καλλιτέχνη είναι μια καρδιά με φλόγες στο κέντρο της, μια αναπαράσταση της δύναμης που έχουμε μέσα μας. Ο Ricardo μεγάλωσε σε μια κοινότητα τσιγγάνων και πιστεύει πως αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να δει ότι υπάρχουν δύο ειδών κοινωνίες. Για εκείνον η πιο όμορφη είναι εκείνη που οι άνθρωποι αγνοούν και προσπαθούν να αποφύγουν.

Ο Ricardo θεωρεί ότι πρέπει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του αλλά παράλληλα δίνει μάχη με την κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια. Αυτή η εμπειρία τον βοήθησε να κατανοήσει τη σημασία του να ξέρεις ποιος είσαι καθώς και των συναισθημάτων σου. Η γνώση αυτή συνδέεται στενά με το εμβληματικό σύμβολο της καρδιάς που έχει επιλέξει, το οποίο ουσιαστικά συμβολίζει ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα, γιατί η δύναμη βρίσκεται μέσα μας. Αισθάνεται ότι σκοπός της ζωής του είναι να μιλά για τα θέματα που η κοινωνία αποφεύγει, όπως η ψυχική υγεία και η ενδυνάμωση των γυναικών, μετατρέποντας τα ευαίσθητα θέματα σε φυσιολογικές συζητήσεις.

Μέσω της εμπειρίας VR, τα αυτοκόλλητα του Ricardo θα χαρίσουν στους πελάτες της Chiquita το δώρο να βιώσουν έναν πρωτοποριακό, αξέχαστο και μαγικό κόσμο. Αυτά τα νέα συλλεκτικά αυτοκόλλητα θα είναι διαθέσιμα εδώ www.chiquita.gr/ricardo-cavolo.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial