Εξοπλισμός

Garmin® Forerunner® 225 με GPS και καρδιακούς παλμούς από τον καρπό

Σας παρουσιάζουμε το Forerunner® 225 –  το πρώτο αθλητικό ρολόι της Garmin® με GPS για καρδιακούς παλμούς από τον καρπό

Το Forerunner 225 ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής για την οπτική αναγνώριση των καρδιακών παλμών. Διαθέτει ένα έγχρωμο γράφημα που δείχνει με μία ματιά την ζώνη καρδιακών παλμών όπου προπονείστε καθώς και την  καρδιακή σας συχνότητα. Το ενσωματωμένο αξελερόμετρο  μπορεί να εμφανίζει δεδομένα απόστασης και ρυθμού ακόμα και σε εσωτερικό χώρο. Για να διατηρεί τους δρομείς δραστήριους μεταξύ των προπονήσεων, καταγράφει τα ημερήσια βήματα, τις θερμίδες και την απόσταση. Η μπάρα κίνησης με δόνηση υπενθυμίζει στο χρήστη να περπατάει όταν έχει μείνει ακίνητος για πολύ ώρα και η καταγραφή ύπνου δείχνει μια ανάλυση της ξεκούρασης.

Πώς λειτουργεί?

Για να υπολογίζει την καρδιακή συχνότητα το Forerunner 225 έχει ενσωματωμένο ένα οπτικό αισθητήριο που στέλνει φως στο δέρμα του χρήστη και μετράει την ποσότητα του φωτός που επιστρέφει. Επειδή υπάρχουν μικρές μεταβολές καθώς το αίμα περνάει από τον καρπό, το αισθητήριο εντοπίζει αυτές τις μεταβολές και χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη διαδικασία επεξεργασίας για να καθορίσει με ακρίβεια και αξιοπιστία την καρδιακή συχνότητα. Επιπρόσθετα, το κάτω μέρος του ρολογιού εφαρμόζει στο χέρι για να εμποδίζει το εξωτερικό φως να παρεμβάλλεται και να αλλοιώνει τις μετρήσεις.

Κατανοητά δεδομένα καρδιακών παλμών

Το Forerunner 225 έχει ένα δείκτη με χρώματα για να προβάλει εύκολα στον δρομέα τη ζώνη που προπονείται και τους παλμούς ανά λεπτό. Με αυτή τη λειτουργία είναι ακόμα πιο εύκολο να ακολουθήσετε προγράμματα προπόνησης που να περιλαμβάνουν καθορισμένα διαστήματα χρόνου ή απόστασης σε ορισμένη ζώνη καρδιακών παλμών. Ο δείκτης διαθέτει γκρι, μπλε, πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές ενημερώνοντας το χρήστη με μια ματιά για τα στάδια προθέρμανση, εύκολη προπόνηση, αεροβική προπόνηση, αναερόβιο κατώφλι ή μέγιστη καρδιακή συχνότητα. Οι ζώνες είναι προκαθορισμένες με βάση τους μέγιστους παλμούς για την ηλικία του χρήστη αλλά μπορούν να εξατομικευτούν πλήρως από το ρολόι ή το Garmin Connect.

Δραστήριοι και ενημερωμένοι

Το Forerunner 225 βοηθάει τους δρομείς να ακολουθούν τα προπονητικά τους προγράμματα και να παραμένουν δραστήριοι σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Είναι αδιάβροχο μέχρι τα 50 μέτρα βάθος και η αυτονομία του φτάνει τον ένα μήνα σε λειτουργία ρολογιού με καταγραφή ημερήσιων δραστηριοτήτων και τις 7-10 ώρες με GPS και καρδιακούς παλμούς στον καρπό. Όταν προπονήστε σε εσωτερικό χώρο το ενσωματωμένο αξελερόμετρο καταγράφει με ακρίβεια απόσταση και ρυθμό. Οι εξελιγμένες προπονήσεις επιτρέπουν στους δρομείς όλων των επιπέδων να δημιουργούν προσαρμοσμένες προπονήσεις με ειδοποιήσεις για χρόνο, απόσταση, θερμίδες ώστε να ωθούν τον εαυτό τους σε βέλτιστες επιδόσεις.

Μεταξύ των προπονήσεων το Forerunner 225 καταγράφει βήματα, απόσταση, θερμίδες και ύπνο ενώ η μπάρα κίνησης με δόνηση σας βοηθάει να μένετε δραστήριοι όλη μέρα.

Οι λειτουργίες διασύνδεσης  περιλαμβάνουν την αυτόματη μεταφορά δεδομένων στο garmin Connect, τη δωρεάν online κοινότητα της Garmin, όπου μπορείτε να αποθηκεύετε, να προγραμματίζετε και να μοιράζεστε τις επιδόσεις σας, αλλά και λειτουργία Live Track. Εφόσον συνδέσετε το Forerunner 225 με συμβατό Smartphone θα στέλνει αυτόματα τα δεδομένα σας στην εφαρμογή Garmin Connect Mobile για άμεση ανάλυση ή δημοσίευση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με την λειτουργία Live Track μπορείτε να επιτρέπετε σε φίλους και συγγενείς να βλέπουν τις επιδόσεις σας σε πραγματικό χρόνο.

Το Forerunner 225 θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο με κόκκινο χρώμα και αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Η προτεινόμενη λιανική του θα είναι €299.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial