Γυμναστική Δραστηριότητες

Μείνε σε φόρμα στην καραντίνα

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η καθιστική ζωή είναι κακή για τη σωματική και ψυχική υγεία, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνεις δραστήριος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Το ένα τρίτο της ανθρωπότητας βρίσκεται τώρα μέσα στο σπίτι. Αυτό το μέτρο είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης του COVID-19, αλλά αν αφεθείς μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φυσική σου κατάσταση.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η καθιστική ζωή είναι κακή για τη σωματική και ψυχική υγεία, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνετε δραστήριοι σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης σαρκοπενίας (απώλεια μυϊκής μάζας) και οστεοπόρωσης (απώλεια οστικής πυκνότητας).

Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει επίσης στην αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος καθώς απομακρύνει τα βακτήρια από τους πνεύμονες και τους αεραγωγούς, αυξάνει την κυκλοφορία των λευκών αιμοσφαιρίων και τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τη μόλυνση.

Εκτός από τα σημαντικά οφέλη για την υγεία, η γυμναστική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείς από την αρνητική ψυχολογία αυτής της περιόδου. Η σωματική άσκηση βοηθάει να μειωθούν οι ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη, και προωθεί την απελευθέρωση ορμονών που συνδέονται με την καλή διάθεση, όπως οι ενδορφίνες.

Απλοί τρόποι να μείνετε σε φόρμα

  • Το περπάτημα, το τρέξιμο ή το ποδήλατο είναι καλοί τρόποι να παραμείνεις δραστήριος. Απλά φροντίσεις να κρατήσεις απόσταση 2 μέτρων από τους άλλους ανθρώπους.
  • Ακόμη κι αν δε θέλεις να βγεις από το σπίτι, υπάρχουν τρόποι να παραμείνεις fit και να συνεχίσεις τη ρουτίνα της προπόνησής σου και μερικοί από αυτούς απαιτούν ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό. Αν έχεις ποδήλατο γυμναστικής ή  διάδρομο, τότε είσαι ηδη εξοικειωμένος με το να γυμνάζεσαι στο σπίτι.
  • Δοκίμασε να περπατήσεις γρήγορα στο σπίτι ή να ανεβοκατέβεις τις σκάλες. Ο χορός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι. Ειδικά αν έχεις παιδιά, μπορείς να γυμναστείς παρέα ακούγοντας τα αγαπημένα σου τραγούδια.
  • Δοκίμασε να γυμναστείς με workouts τα οποία μπορείς να παρακολουθήσεις και να αντιγράψεις από απόσταση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις τα αθλητικά σου και να ακολουθήσεις τις οδηγίες της γυμνάστριας.

Πηγή: in.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial