Γυμναστική Προπόνηση

Ασκήσεις για… αγύμναστους

Γυμναστική στο σπίτι για βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων, σε ό,τι έχει να κάνει με τη γυμναστική.

Εκείνοι που είναι φανατικοί οπαδοί της… κάτι που φαίνεται και στο (υπερβολικά γυμνασμένο) σώμα τους, εκείνοι που τους αρέσει να γυμνάζονται (αλλά δεν θα τρελαθούν κιόλας αν χάσουν μια μέρα μάθημα) και εκείνοι που δεν έχουν κουνήσει ποτέ ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι!

Στη Μ. Βρετανία, για παράδειγμα, το ποσοστό των ανθρώπων της τελευταίας κατηγορίας δεν είναι καθόλου αμελητέο και αγγίζει το 30%, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, επικαλούμενο μια έρευνα της εταιρείας Mintel.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία και αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο, για να ξεσηκωθείτε από τους καναπέδες και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα ή να βγείτε από την «ασφάλεια» του σπιτιού σας… συνεχίστε να διαβάζετε!


Απλές ασκήσεις για… αγύμναστους:

1. Κάντε ελαφρύ τζόκινγκ πάνω και κάτω στις σκάλες
 πέντε φορές. Δε χρειάζεται να αφιερώσετε ώρες ολόκληρες για τη γυμναστική. Αρκούν και μερικά έντονα ξεσπάσματα για να ωφελήσετε τη φυσική σας κατάσταση. Σύμφωνα με την fitness guru Rosemary Conley, το ελαφρύ τζόκινγκ στις σκάλες είναι ιδανικό, γιατί «είναι δωρεάν, είναι εύκολο, δεν παίρνει πολύ ώρα και αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς».

2. Κάντε τη… σανίδα. Κοιτάξτε το πάτωμα, «κλειδώστε» τα χέρια σας σε σχήμα L (ορθή γωνία), τεντώστε τα πόδια σας και σφίξτε τους γλουτούς σε μια ευθεία με το υπόλοιπο σώμα… σα μια σανίδα. Είναι η ιδανική άσκηση για να ενδυναμώσετε τον κορμό σας, σύμφωνα με τον Elliot Lake, γενικό διευθυντή του Bootcamp Pilates. «Προσπαθήστε να κρατηθείτε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα (δύο επαναλήψεις), τρεις φορές την εβδομάδα. Θα γυμνάσετε τους μύες στο στομάχι, την πλάτη, τους γοφούς και τους γλουτούς. Θα βελτιωθεί η στάση του σώματός σας και η γενικότερη δύναμη των μυών γύρω από τη σπονδυλική σας στήλη».

3. Βάλτε ηλεκτρική σκούπα. «Είναι μία από τις πιο δύσκολες οικιακές εργασίες, και μπορείτε να ιδρώσετε αρκετά. Μπορείτε ακόμη να πλύνετε μόνοι σας το αυτοκίνητό σας, ενώ αν έχετε κήπο μια ακόμη καλή άσκηση είναι να κουρέψετε το γκαζόν. Και οι τρεις αυτές δραστηριότητες θα αυξήσουν τους καρδιακούς παλμούς. Προσπαθήστε συνολικά να φτάσετε τα 150 λεπτά αεροβικών ασκήσεων την εβδομάδα» προτείνει ακόμη η Conley.

4. Γράψτε την αλφαβήτα με το πόδι σας. Μία ακόμη από τις ανέξοδες μεθόδους γυμναστικής που προτείνει η Conley είναι η εξής: «Καθίστε στον καναπέ, προς την έξω πλευρά του μαξιλαριού, σηκώστε το ένα σας πόδι και γράψτε την αλφαβήτα στον αέρα με το μεγάλο σας δάχτυλο. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι. Είναι μια πολύ απλή άσκηση που μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμη κι όταν χαζεύετε κάτι στην τηλεόραση».

5. Βάλτε ξυπνητήρι. Φροντίστε να βάλετε ένα ξυπνητήρι, που θα σας υπενθυμίζει ότι έχει έρθει η ώρα να σηκωθείτε από τον καναπέ και να περπατήσετε λιγάκι, λέει η Dr Lauren Sherar, λέκτορας φυσικής αγωγής και δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο Loughborough. «Ρυθμίστε το ξυπνητήρι ανά τακτά χρονικά διαστήματα και περπατήστε για πέντε λεπτά. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η καθιστική ζωή μειώνει το προσδόκιμο όρο ζωής. Το να σηκώνεστε και να περπατάτε για πέντε λεπτά κάθε μισή ώρα είναι ένας πολύ εύκολα επιτεύξιμος στόχος».

newbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial