Lifestyle Ιστορίες Νέα

Προπονητικά tips από τον Δημήτρη Μώρο για το Navarino Challenge 2019

Ενόψει του Navarino Challenge 2019 που θα διεξαχθεί 11 με 13 Οκτωβρίου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον personal trainer και ιδιοκτήτη του FitnessArt Δημήτρη Μώρο. Δες τι έχει να μοιραστεί μαζί μας και ετοιμάσου κατάλληλα!

  • Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργάζεσαι με το πολυβραβευμένο Navarino Challenge. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από την πρώτη σου συμμετοχή στην διοργάνωση;

Οι εντυπώσεις μου από την πρώτη μου συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα θετικές και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ για δεύτερη φορά με το κορυφαίο wellness event στην Ελλάδα, το Νavarino Challenge. Ο λόγος που το Navarino Challenge αποτελεί σπουδαία διοργάνωση, είναι διότι προάγει την κουλτούρα του αθλητισμού και ταυτόχρονα εκπαιδεύει τον κόσμο στο γιατί να επενδύσει στην άσκηση. Με το μήνυμα «Ο Αθλητισμός Ενώνει» (#sportsunitepeople) η διοργάνωση ενώνει γονείς και παιδιά, ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων και τους φέρνει κοντά στον αθλητισμό και την άσκηση.

  • Τι είναι αυτό που κάνει το Navarino Challenge να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού;

Υπάρχουν δύο σημαντικά πλεονεκτήματα τα οποία διαφοροποιούν το Navarino Challenge από τις υπόλοιπες διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού. Αρχικά , η  μεγάλη ποικιλία των αθλητικών δραστηριοτήτων, στις οποίες  το σπουδαίο είναι ότι μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ηλικίας. Επιπλέον,  το ότι δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να γνωρίσει καλύτερα πολλά αθλήματα μέσα από καταξιωμένους αθλητές και προπονητές, τα οποία πιθανώς και  να μην είχαν δοκιμάσει μέχρι τώρα. Το δεύτερο πλεονέκτημα  είναι  φυσικά ότι λαμβάνει χώρα σε ένα φυσικό περιβάλλον απίστευτου κάλλους, κάνοντας συναρπαστική την εμπειρία για όσους συμμετέχουν στον Ημιμαραθώνιο, καθώς διασχίζουν την εντυπωσιακότερη παραλία της Μεσσηνίας , τη Βοϊδοκοιλιά.

Photo credit: Navarino Challenge 2018_by Vassilis Sfakianopoulos

  • Τι περιλαμβάνει η φετινή σου συμμετοχή στο Navarino Challenge;

Η φετινή μου συμμετοχή στο Navarino Challenge περιλαμβάνει μαθήματα Crossfit, Yoga στην παραλία The Dunes Beacj, Spinning και Functional Training Mobility.

  • Μίλησε μας λίγο για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από δραστηριότητες όπως το crossfit, το high intensity training, το beach yoga και το indoor cycling (spinning).

Γενικά , με οποιοδήποτε αντικείμενο και αν καταπιαστεί κάποιος μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την άσκηση.

Συγκεκριμένα, με το Crossfit  ένας ασκούμενος δύναται να αναπτύξει αρμονικά  βασικές δεξιότητες όπως η δύναμη , η καρδιοαναπνευστική αντοχή, η ταχύτητα, η ευλυγισία,  η ευκινησία, ο συντονισμός, η ισορροπία και η ακρίβεια. Το High Intensity Training  μπορεί να εφαρμοστεί σε πάρα πολλά προγράμματα – αθλήματα και αυτό που κάνει κυρίως είναι ότι αυξάνει την εκρηκτικότητα, εκτοξεύει τον μεταβολισμό και την ορμονική ανταπόκριση.

Το Indoor Cycling βελτιώνει την αντοχή, βοηθά τον ασκούμενο να κάψει πάρα πολλές θερμίδες, ενδυναμώνει  κυρίως το κάτω μέρος του σώματος και το σημαντικότερο είναι, ότι συνιστά ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για οποιονδήποτε αθλούμενο ελαχιστοποιώντας τους τραυματισμούς.

Τέλος, όσον αφορά τη Yoga, η βελτίωση της στάσης του σώματος , η αύξηση της ευλυγισίας , η ενδυνάμωση, η καταπολέμηση  του στρες καθώς και η μετρίαση των μυοσκελετικών πόνων μέσω των ασκήσεων κινητικότητας των αρθρώσεων, είναι μόνο κάποια από τα πολλά οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από αυτήν .

Photo credits: Elias_Lefas_2018.10.12 Navarino

  • Σε τι επίπεδο χρειάζεται να βρίσκονται οι αθλούμενοι που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά σου;

Όλοι οι αθλούμενοι ανεξαρτήτως επιπέδου μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά μου.

  • Υπάρχουν κάποια προπονητικά tips που θα έδινες σε έναν ερασιτέχνη αθλητή που θέλει απλά να διατηρήσει μια καλή φόρμα;

Τα tips που θα έδινα σε κάποιον  που ενδιαφέρεται να διατηρήσει μια καλή φόρμα, είναι αρχικά να είναι συνεπής με τις προπονήσεις του και να φροντίζει να έχει καλή ποιότητα ζωής. Δηλαδή να προσέχει την διατροφή καθώς και την ποιότητα και ποσότητα του ύπνου. Επιπλέον, πολύ σημαντικός είναι ο ετήσιος προγραμματισμός, ώστε ο όγκος της προπόνησης να μην είναι ίδιος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Photo credits: TSO08017_by Mike Tsolis

  • Με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να έρθει στο Navarino Challenge και να παρακολουθήσει τα μαθήματά σου;

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται στο www.navarinochallenge.com καθώς και να κάνουν την κράτησή τους στο booking@navarinochallenge.com. Σας περιμένουμε όλους 11 με 13 Οκτωβρίου στη Μεσσηνία και την Costa Navarino για το 7ο και πιο δυνατό Navarino Challenge!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial