Γυμναστική Εξοπλισμός Προπόνηση

Οι καλύτερες εφαρμογές για να γυμναστείς μόνος σου

Ψηφιακός Γυμναστής

Στην περίπτωση σχεδιάζουμε μόνοι μας το πρόγραμμα άσκησης, έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να γράφουμε τα πάντα σε ένα σημειωματάριο.

Η δεύτερη είναι οι εφαρμογές άσκησης που μας βοηθούν να στήσουμε και να παρακολουθούμε το δικό μας προσωπικό πρόγραμμα γυμναστικής.

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα δούμε τις καλύτερες εφαρμογές δημιουργίας και παρακολούθησης προγράμματος εκγύμνασης.

Endomondo – Running & Walking

Βαθμολογία Play Store: 4.5★

Θα αρχίσουμε βλέποντας τη βασίλισσα των εφαρμογών άσκησης, που δεν είναι άλλη από το Endomondo – Running & Walking.

Το Endomondo είναι ένα πολυεργαλείο, καθώς κάνει σχεδόν τα πάντα. Παρακολουθεί τη δραστηριότητά μας, κρατά ιστορικό, και αναλύει τις επιδόσεις μας.

Με αυτήν την εφαρμογή δημιουργούμε το δικό μας πρόγραμμα γυμναστικής ή επιλέγουμε κάποιο από τα εκατοντάδες που υπάρχουν ήδη. Κάθε άσκηση που κάνουμε την καταγράφουμε και μπορούμε να τη μοιραστούμε με τους φίλους μας.

Αν θέλουμε μπορούμε να το πάμε ακόμη πιο πέρα, θέτοντας στόχους και εκπληρώνοντας προκλήσεις.

Τα στατιστικά στοιχεία που κρατά το Endomondo είναι λεπτομερέστατα. Επιπλέον, συγχρονίζει με πολλές συσκευές και εφαρμογές άσκησης.

Τέλος, η ύπαρξη φωνητικού γυμναστή συμπληρώνει τη μικρή μας αναφορά στην ατελείωτη λίστα χαρακτηριστικών του Endomondo – Running & Walking.

Fitstar Personal Trainer

Βαθμολογία Play Store: 4.7★

Συνεχίζουμε με μία ακόμη κορυφαία εφαρμογή, το Fitstar Personal Trainer.

Το Fitstar Personal Trainer είναι ακόμη ένα πολυεργαλείο στα χέρια οποιουδήποτε θέλει να γυμνάζεται με σύστημα. Σίγουρα λοιπόν δεν θα περνούσε απαρατήρητο ανάμεσα στις άλλες εφαρμογές άσκησης στο κινητό.

Η εφαρμογή διαθέτει ψηφιακό προπονητή, που μας παροτρύνει με τη βοήθεια βίντεο και συμβουλών. Έτσι μπορούμε να οργανώσουμε το πρόγραμμα γυμναστικής μας, επιλέγοντας ασκήσεις μέσα από μία μεγάλη λίστα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Τα χαρακτηριστικά του Fitstar Personal Trainer είναι αρκετά. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένης ρουτίνας άσκησης, που μπορεί να κυμαίνεται από 7 έως και 50 λεπτά.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι είναι συμβατό με τις συσκευές της FitBit, ενώ συγχρονίζει με αρκετές εφαρμογές άσκησης και διατήρησης φυσικής κατάστασης.

JEFIT Workout Tracker Gym Log

Βαθμολογία Play Store: 4.6★

Για όσους έχουμε ασχοληθεί λίγο με εφαρμογές άσκησης στο κινητό, δε χρειάζονται συστάσεις για το JEFIT.

Το JEFIT είναι η καλύτερη εφαρμογή οργάνωσης και παρακολούθησης ενός σωστού προγράμματος γυμναστικής.

Το περιβάλλον χρήσης του είναι απλό και εύχρηστο. Προσφέρει λειτουργίες δημιουργίας πλάνου άσκησης και καταγράφει τα δεδομένα σε ημερήσια βάση.

Κατά τη δημιουργία πλάνου, μπορούμε να επιλέξουμε ασκήσεις μέσα από μια μεγάλη λίστα.

Για κάθε άσκηση μπορούμε να διαβάσουμε πληροφορίες και να δούμε τον τρόπο εκτέλεσής της με τη βοήθεια της σχετικής κινούμενης εικόνας.

Αν πραγματικά θέλουμε να γυμναστούμε και γνωρίζουμε λίγα πράγματα, σίγουρα το JEFIT μπορεί να μας μάθει περισσότερα και να μας βοηθήσει να οργανωθούμε.

Progression Fitness Tracker

Βαθμολογία Play Store: 4.3★

Τελευταία εφαρμογή της κατηγορίας, όμως όχι λιγότερο σημαντική, είναι το Progression Fitness Tracker.

Οι εφαρμογές άσκησης μπορούν να παρέχουν πολλά εργαλεία. Όμως, ίσως να μην θέλουμε όλοι ένα πολυεργαλείο, και μπορεί απλά να αναζητούμε έναν μικρό βοηθό.

Αυτό ακριβώς είναι και το Progression Fitness Tracker, καθώς μπορεί να αποτελέσει το δεξί μας χέρι στην οργάνωση του προγράμματος γυμναστικής μας.

Οι δυνατότητές του είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες. Με τη βοήθειά του κρατάμε αρχείο των ασκήσεών μας και οργανώνουμε τη γυμναστική μας με το ενσωματωμένο ημερολόγιο.

Σε περίπτωση που ψάχνουμε ένα εξειδικευμένο ημερολόγιο γυμναστικής, που προσφέρει κάτι παραπάνω από απλές καταγραφές, τότε το Progression Fitness Tracker είναι για εμάς.

Interval Timers – Tabata – HIIT (ΥΕΔΠ)

Η Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (ΥΕΔΠ) ή HIIT είναι σίγουρα ένας όρος που προκαλεί πονοκέφαλο. Πρόκειται για έναν τρόπο άσκησης που στοχεύει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ο σκοπός μας δεν είναι να αναλύσουμε τι ακριβώς είναι η ΥΕΔΠ, καθώς ξεφεύγει από τα πλαίσια του παρόντος άρθρου.

Οι περισσότερες εφαρμογές της κατηγορίας είναι απλώς εξελιγμένα χρονόμετρα. Για αυτό και δεν έχουμε πολλά να αναφέρουμε.

Όλες προσφέρουν τη δυνατότητα οργάνωσης μιας ΥΕΔΠ και το περιβάλλον χρήσης τους είναι πάντοτε απλό και εύχρηστο.

Εντούτοις, κάθε δημιουργός προσπαθεί να δώσει κάτι διαφορετικό στον χρήστη. Εμείς θα δούμε ακριβώς αυτό το κάτι που προσφέρει η κάθε εφαρμογή.

Seconds – HIIT Interval Timer

Βαθμολογία Play Store: 4.6.★

Οι προγραμματιστές του Seconds – HIIT Interval Timer έχουν προσθέσει μια πολύ καλή λίστα με έτοιμα προγράμματα ΥΕΔΠ.

Με αυτόν τον τρόπο, είτε γνωρίζουμε πολλά για το συγκεκριμένο τρόπο εκγύμνασης, είτε όχι, μπορούμε πάντα να επιλέξουμε ένα πρόγραμμα από αυτή τη λίστα.

Επίσης, μέσω των μενού του Seconds μπορούμε να ρυθμίσουμε ξεχωριστούς ήχους για την κάθε άσκηση.

Τέλος, το περιβάλλον χρήσης της εφαρμογής είναι οργανωμένο και εύκολο στη χρήση.

Interval Timer

Βαθμολογία Play Store: 4.8★

Ο πιο απλός χρονομετρητής που μπορούμε να βρούμε στο Play Store είναι ο Interval Timer. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το καθαρό περιβάλλον χρήσης που καλύπτει όλη την οθόνη.

Η χρήση του είναι πολύ απλή, καθώς ορίζουμε μόνο τον αριθμό των κύκλων άσκησης, τη διάρκεια του κάθε κύκλου, και τον χρόνο του διαλείμματος.

Tabata Timer and HIIT Timer

Βαθμολογία Play Store: 4.7★

Επόμενος και τελευταίος χρονομετρητής είναι ο Tabata Timer and HIIT Timer.

Πρόκειται για μια αρκετά αναπτυγμένη εφαρμογή, καθώς μπορούμε να ρυθμίσουμε μέσα από τα μενού της με κάθε λεπτομέρεια τους χρόνους της άσκησής μας.

Τα σημαντικότερα στοιχεία αυτού του app είναι η δυνατότητα λειτουργίας με κλειδωμένη οθόνη και η εκτέλεση προειδοποιητικών ήχων στα τελευταία δευτερόλεπτα του κάθε σταδίου της άσκησης.


Πηγή: pcsteps.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial