Ευεξία Υγεία

Μαθήματα ζωής που παίρνεις από τον αθλητισμό

Επιμονή, ευθύνη και άλλες ζωτικές αξίες είναι η συνταγή της επιτυχίας για την ενήλικη ζωή.

Η ομαδική δουλειά και οι αθλητικές ικανότητες είναι και οι δύο σημαντικές τόσο στη νίκη όσο και στην ήττα – αυτά είναι τα πιο γνωστά μαθήματα ζωής που θα προσφέρει η ενασχόληση με το αθλητισμό. Φυσικά και ισχύουν, αλλά δεν έχουν νόημα εκτός αν προσδιοριστούν οι υποκείμενες ιδιαιτερότητες.

1.Επιμονή

Δεν είναι εύκολο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αντιξοότητες και μεγάλα εμπόδια. Θυμήσου την περίπτωση της Bethany Hamilton, που τώρα το ψευδώνυμο της είναι “surfer ψυχής”. Έχασε το ένα χέρι της και τεράστια ποσότητα αίματος μετά από μια επίθεση καρχαρία όταν ήταν 13 ετών. Απτόητη, επέστρεψε στο νερό 1 μήνα μετά την επίθεση. Έπειτα πήρε μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς σερφ. Σήμερα είναι συγγραφέας και κάνει ομιλίες για να παρακινήσει και τους γύρω της.

Ως ενήλικας, θα συναντήσεις πολλά εμπόδια στο δρόμο σου, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο μόνος τρόπος να τα καταφέρεις είναι η επιμονή. Ο Thomas Edison ήταν σωστός: “Η επιτυχία είναι 1% έμπνευση και 99% ιδρώτας.”

2.Να είσαι έτοιμος

Οι καλοί αθλητές είναι σε ένα στάδιο ετοιμότητας. Δε χάνουν προπόνηση, μελετάνε πριν τους αγώνες, αξιολογούν τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους και δουλεύουν για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.

Αυτό το μάθημα έμαθε η Leona Henryson ως κολυμβήτρια στο κολέγιο. Το δυνατό της σημείο ήταν το πρόσθιο και η αδυναμία της που της στέρησε την πρώτη θέση – ήταν η δύναμη στο χέρι της. Ο προπονητής της έδινε επιπλέον ασκήσεις και καθόταν παραπάνω ώρα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν επιτυχές, αν και δεν ήταν αναμενόμενο. Όταν αρρώστησε ο καλύτερος διαγωνιζόμενος μας στην πεταλούδα, έπρεπε να τον αντικαταστήσει. Η δύναμη στο χέρι της ήταν που έδωσε τη νίκη που ποτέ μέχρι τότε δεν είχε σκεφτεί.

Η καριέρα της στη συνέχεια ως συγγραφέας δεν ήταν και αυτή εύκολη. Δεν ήταν προετοιμασμένη να βρεθεί σε όλους τους χώρους γραφής μέχρι να βρει την επιτυχία. Χρειάστηκε κάποια σταθερή εκτίμηση των αδυναμιών της στο γράψιμο και ακόμα μεγαλύτερη δουλειά για να τα μετατρέψει σε πλεονεκτήματά της. Ευτυχώς, είχε μάθει την επιμονή και αυτός ο συνδυασμός ήταν η σωστή φόρμουλα.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial