Τρέξιμο Υγεία

Αναβάλλεται ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Η αβεβαιότητα γύρω από την διοργάνωση του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας (που ήταν προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου) έληξε πριν από λίγο, καθώς ο διοργανωτής ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την οριστική αναβολή της διοργάνωσης.

Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος πλέον, αφού το Υπουργείου Υγείας εχτές ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα έκτακτα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του κοροναϊου COVID-19. Τα μέτρα προς το παρόν ανακοινώθηκαν για τις επόμενες 2 εβδομάδες, αλλά αναμένεται να παραταθούν ακόμα περισσότερο.

Η διοργάνωση, μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα δήλωνε πως ο αγώνας θα γινόταν μόνο εάν και εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες και θα ήταν συντεταγμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Άλλωστε σε όλες τις χώρες του κόσμου, όπου έχουν αναβληθεί μεγάλες διοργανώσεις αυτό έχει γίνει καθώς οι αντίστοιχες αρμόδιες αρχές έχουν εκδώσει απαγορεύσεις για εκδηλώσεις όπου υπάρχει συνάθροιση 1000 ατόμων και πάνω.

Νέα ημερομηνία δεν ανακοινώθηκε ακόμα, αλλά το πιο πιθανό είναι πως η διοργάνωση θα πάει για τον Μάιο, βλέποντας και τις γενικότερες εξελίξεις γύρω από το θέμα και βεβαίως αν αυτές το επιτρέπουν.

Παράλληλα, ο ΣΕΓΑΣ, θα είναι και σε αναμονή σχετικά με το πρόγραμμα διοργανώσεων του Run Greece. Ήδη αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου, ώστε να επανεξετάσουν όλο το πρόγραμμα σε σχέση με τις εξελίξεις.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

Αναβάλλεται ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Σύμφωνα με τα μέτρα της Κυβέρνησης, που ανακοινώθηκαν χθες, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην πατρίδα μας, οι διοργανωτές του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών, ΣΕΓΑΣ και Δήμος Αθηναίων, ανακοινώνουν ότι ο αγώνας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου, αναβάλλεται.

Οι διοργανωτές θα επανέλθουν με νεότερη ανακοίνωση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου και όλα τα τεχνικά ζητήματα, που αφορούν στη διοργάνωση.

Εξάλλου, αύριο Τρίτη (10/3) συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα συζητήσει τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και θα προχωρήσει στις ανάλογες αποφάσεις, σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της.

Πηγή: www.runnningnews.gr

Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial