Το  Yogilates  συνδυάζει τη Yoga και το Pilates μαζί. Συνδυάζει  ασκήσεις, στάσεις και νοοτροπία και από τις δυο φιλοσοφίες του. Δημιουργήθηκε από καθηγητές, που εφάρμοζαν και τις δύο τεχνικές. Το  πλεονέκτημα του yogilates είναι η ποικιλία των ασκήσεων, εφαρμόζοντας μόνο τα οφέλη και από τις δυο τεχνικές. Την τελευταία δεκαετία το έχουμε δει σε πολλούς χώρους εκγύμνασης.

Ποιά είναι τα οφέλη ;

Το Yogilates  βοηθάει στην ενδυνάμωση όλου του σώματος. Είναι πολύ καλή άσκηση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως σκολίωση, κύφωση, λόρδωση. Επίσης, βοηθάει εξαιρετικά τις γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση.

Το Yogilates ενισχύει την απώλεια βάρους. Από τον πρώτο κιόλας μήνα βλέπεις τα αποτελέσματα στο σώμα και στους  μυς σου. Με τις διατάσεις,  το σώμα «ανοίγει» και θα νιώθεις ευλύγιστος. Η τεχνική της αναπνοής είναι πάρα πολύ σημαντική (εισπνοή- εκπνοή από τη μύτη) και σου δίνει την δυνατότητα παράλληλα με τις ασκήσεις να αναπτύξεις ένα πολύ καλό κάρδιο-αναπνευστικό σύστημα, το οποίο ωθεί τον οργανισμό να κάνει καλύτερες καύσεις και να μεταβολίζει την ενέργεια πολύ καλύτερα.

Σημεία προσοχής!

Εσείς που  πάσχετε από  παθήσεις όπως δισκοπάθεια, κοίλες στον αυχένα ή κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και προβλήματα στα γόνατα ή τους καρπούς, ενημερώστε τον γυμναστή σας, για να σας δώσει μία εναλλακτική που ταιριάζει σε εσάς.


Επιμέλεια: fitVPaddiction (Βίβιαν Δράκου και Πόλυ Χατζόγλου) 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial