Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
02 Οκτ 12 ← πίσω

Hope Solo, Τερματοφύλακας

Επιμέλεια: Μαίρη Καποδίστρια

Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται υπάρχουν και γυναίκες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο κι όχι μόνο ασχολούνται, αλλά το λατρεύουν. Μία από αυτές είναι και η Hope Solo, διεθνής αμερικανίδα τερματοφύλακας και δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκης με τη χώρα της, με τελευταίο χρυσό αυτό στους πρόσφατους ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η Hope έχει απασχολήσει τα μίντια και έχει θαυμαστεί όχι μόνο για τις καταπληκτικές επιδόσεις της ως τερματοφύλακας-θεωρείται απ'τις καλύτερες γυναίκες τερματοφύλακες παγκοσμίως-αλλά και από το εκπληκτικό της σώμα.

Η Hope Solo λόγω του αθλήματος που έχει επιλέξει, βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση. Ταξίδια στο εξωτερικό για διεθνής αγώνες, ταξίδια στη χώρα της για τους αγώνες του πρωταθλήματος. Παραδέχεται ότι το πυρετώδες πρόγραμμά της είναι πολλές φορές κουραστικό, γι'αυτό για να πετύχει τους στόχους της, καθώς και για να δείχνει και να αισθάνεται όμορφα προσπαθεί να ακολουθεί έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής-από τη διατροφή και την καθημερινή της προπόνηση, μέχρι το πώς θα διατηρεί τη θηλυκότητα της.

Περνάει, όπως δηλώνει, το μεγαλύτερο μέρος της μέρας της στο προπονητικό κέντρο της ομάδας της, είτε αυτή είναι η εθνική, όταν πρόκειται για διεθνείς αγώνες και τουρνουά είτε είναι ο σύλλογός της. Η καθημερινή της προπονητική ρουτίνα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις καθημερινά που εστιάζουν στη βελτίωση της δύναμης και της αντοχής της καθώς και στην ανάπτυξη ταχύτητας και έκρηξης-απαραίτητα στοιχεία για έναν καλό τερματοφύλακα-καθώς και ευκινησίας. Αυτό που όπως αναφέρει λατρεύει είναι να προπονεί τα άλματά της πηδώντας ένα σκοινί ,το οποίο κουβαλάει σχεδόν παντού μαζί  μέσα στην αθλητική της τσάντα. Επίσης, αναφέρει ότι οι προπονήσεις της περιλαμβάνουν ελάχιστα ασκήσεις με βάρη, καθώς προτιμάει πολύ περισσότερο να κάνει push-ups, καθίσματα, έλξεις, ασκήσεις με μπάλα ή ασκήσεις με το σάκο του box. Σε περιόδους που έχει ολοκληρώσει τους αγώνες με την ομάδα της και χαλαρώνει, απολαμβάνει πολύ να κάνει yoga.

Εφόσον, προπονείται τόσες ώρες καθημερινά και τόσο έντονα αναφέρει ότι πρέπει να φροντίζει να γεμίζει το σώμα της με τις κατάλληλες τροφές και θρεπτικά συστατικά που θα τη βοηθήσουν να διατηρήσει τη δύναμη και την ενέργειά της. Φροντίζει μετά από δύσκολες προπονήσεις να προσλαμβάνει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών για την αποκατάσταση των μυών που έχουν καταπονηθεί. Γενικά, έχει την τάση να τρέφεται υγιεινά όπως λέει και να ακούει τις ανάγκες του σώματος της και ποιες τροφές αυτό χρειάζεται. Αγαπημένο της υγιεινό snack είναι τα κράκερς με τυρί και πιπεριές. Βέβαια, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος έχει και τις στιγμές αδυναμίας της, γι'αυτό αν και γενικά πάντα προσέχει τη διατροφή της, κάποιες φορές αφήνει τον εαυτό της να απολαύσει ταϊλανδέζικο φαγητό που τόσο αγαπάει. Σε περιόδους αγωνιστικών υποχρεώσεων με την ομάδα, φροντίζουν με τις συναθλήτριες της να έχουν πάντα μαζί ένα blender για να φτιάχνουν τα πρωτεϊνικά ροφήματα σόγιας. Τέλος, δηλωνει ότι παίρνει συμπληρώματα διατροφής καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ κατά τη διάρκεια τουρνουά ή πρωταθλημάτων προτιμάει τις προβιταμίνες.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News