Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
09 Οκτ 12 ← πίσω

Μύθοι γύρω απο το Σεξ

Επειδή γενικά χιλιάδες πράγματα ακούγονται και γράφονται γύρω από το σεξ και δημιουργούνται πολλές λανθασμένες εντυπώσεις και παρεξηγήσεις θα επιχειρήσουμε να ξεδιαλύνουμε λίγο τα νερά γύρω από το θέμα.

 

Οι άντρες σκέφτονται συνέχεια το σεξ και το θέλουν περισσότερο απ τις γυναίκες

Έχει κυκλοφορήσει πολύ ο μύθος ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Σκεφτείτε μόνο πόσα ατυχήματα θα είχαμε. Ενώ σύμφωνα και με πρόσφατες έρευνες του πανεπιστημίου του Οχάιο οι άντρες σκέφτονται το σεξ περίπου 15 φορές τη μέρα, όσο περίπου κι οι γυναίκες. Γι αυτό μην αυταπατάστε: η σεξουαλική επιθυμία είναι και ‘’προνόμιο’’ των γυναικών.

 

Η σεξουαλική απόλαυση της γυναίκας έχει άμεση σχέση με το μέγεθος του πέους

Η σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας δεν είναι ανάλογη με το μέγεθος του πέους. Βασικό ρόλο παίζει η ανατομία γυναίκα και άντρα και το να λειτουργούν ως κομμάτια πάζλ που αλληλοσυμπληρώνονται. Κάθε γυναίκα έχει και διαφορετικό μέγεθος και διατομή κόλπου και το ότι θα αισθάνεται σεξουαλικά ικανοποιημένη μόνο με μεγάλα μεγέθη είναι εντελώς λάθος. Σημασία έχει η τεχνική, οι συνθήκες, τα προκαταρτικά, η φαντασία που βάζουμε. Άλλωστε μην ξεχνάτε οι γυναίκες λειτουργούν κυρίως εγκεφαλικά.

 

Η γυναίκα πρέπει να έχει οργασμό σε κάθε επαφή για να ευχαριστιέται το σεξ

Για τις γυναίκες ο οργασμός δεν αποτελεί αυτοσκοπό και στόχο κάθε σεξουαλικής επαφής. Η γυναίκα μπορεί να απολαύσει το σεξ και χωρίς να έρθει σε οργασμό και χωρίς να της δημιουργηθούν αρνητικά συναισθήματα. Για τη γυναίκα αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό και ο σύντροφός της ώστε να μην αναλώνονται στο κυνήγι του οργασμού και χάνουν όλη την απόλαυση έτσι.

 

Για να είναι επιτυχημένο το σεξ πρέπει να υπάρξει ταυτόχρονος οργασμός και των δύο

Αυτός είναι ένας πολύ διαδεδομένος μύθος  που κάνει τους συντρόφους να αναλώνονται στο άσκοπο κυνήγι του ταυτόχρονου οργασμού και να χάνουν την ηδονή. Τις περισσότερες φορές ο οργασμός δεν είναι ταυτόχρονος ούτε και χρειάζεται να είναι. Σημασία έχει να εκφράζεται η κορύφωση και από τους δύο συντρόφους ανεξάρτητα ποιος προηγείται και ποιος έπεται.

 

Οι άντρες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο απ τις γυναίκες

Αν είσαι άντρας και σκέφτεσαι έτσι πιθανότατα δεν έχεις ικανοποιήσει καμία σύντροφό σου. Απλώς άντρας και γυναίκα αντιλαμβάνονται διαφορετικά την απόλαυση και την βρίσκουν και με διαφορετικά πράγματα.

 

Οι γυναίκες δένονται συναισθηματικά μετά το σεξ

Αν και οι γυναίκες θεωρούνται πιο ευάλωτες σε σχέση με τους άνδρες στην πραγματικότητα με τη σεξουαλική επαφή απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη γνωστή και ως ‘’ορμόνη του αγκαλιάσματος’’ και η οποία πιστεύεται ότι αυξάνει τα αισθήματα αγάπης και προσκόλλησης μετά το σεξ και στα δύο φύλα αντίστοιχα. Επίσης σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει οι γυναίκες απολαμβάνουν το περιστασιακό σεξ όσο και οι άντρες χωρίς να θέλουν να δεθούν μετά περισσότερο με τον ερωτικό σύντροφό τους.

 

Το σημείο G

Όπως έχει επιστημονικά διαπιστωθεί σημείο G δεν υπάρχει. Γι αυτό μην αναλώνεστε άσκοπα να βρείτε το μαγικό κουμπάκι στην κάθε γυναίκα. Για τις γυναίκες όπως έγραψε και μια Χιλιανή συγγραφέας ‘’καλύτερα αφροδισιακά είναι τα λόγια. Το σημείο G βρίσκεται στην πραγματικότητα στα αυτιά των γυναικών.’’

 

Οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με περιτομή

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν ανάμεσα σε γυναίκες που είχαν συντρόφους που είχαν κάνει περιτομή και συντρόφους χωρίς περιτομή δήλωσαν ότι για τις ίδιες η ευχαρίστηση που τους πρόσφεραν οι σύντροφοί τους δεν είχε διαφορά.

 

Οι άντρες πάντα θέλουν και είναι έτοιμοι κάθε στιγμή για σεξ

Αυτό μπορεί να ισχύει για ένα αγόρι 17 χρονών που μόλις είχε την πρώτη του κοπέλα. Στην πραγματικότητα όμως όταν ένας άντρας φτάσει τα 25(και συχνά και πριν από αυτή την ηλικία) θεωρεί εξίσου σημαντικούς και άλλους τομείς της ζωής του και όλη αυτή η ενέργεια και προσοχή του χρησιμοποιείται και αλλού και όχι μόνο στο σεξ. Δουλειά, άγχος, πίεση, λογαριασμοί, τσακωμοί όλα αυτά λειτουργούν αντισταθμιστικά στη διάθεσή του για σεξ, με αποτέλεσμα να μην θέλει σεξ όλη μέρα κάθε μέρα. Ο άντρας δεν είναι δονητής που τον βάζεις στην πρίζα και περιμένεις να ανταποκριθεί οποιαδήποτε στιγμή.

 

Η σεξουαλική ζωή σταματάει στα 65 χρόνια

Είναι λογικό σε αυτή την ηλικία η σεξουαλική ζωή να παρουσιάσει μία κάμψη λόγω ορμονικών αλλαγών και οργανικών προβλημάτων παρόλα αυτά τίποτε δεν τελείωσε και τίποτα δεν σταματά. Ο σύγχρονος άνθρωπος της τρίτης ηλικίας απολαμβάνει και διεκδικεί τη σεξουαλική του ζωή.

 

Ο οργασμός της γυναίκας είναι μόνο κολπικός

Ο κολπικός και ο κλειτοριδικός οργασμός είναι δύο διαφορετικά είδη γυναικείου οργασμού που προσφέρουν αντίστοιχη απόλαυση. Ο κολπικός φαίνεται να είναι πιο σπάνιος καθώς μεγάλο ποσοστό γυναικών έχει δηλώσει ότι δεν τον έχει βιώσει παρόλα αυτά η κλειτορίδα αποδεικνύεται το κύριο όργανο ηδονής και οργασμού για τις γυναίκες.

 

Η φυσιολογική συχνότητα σεξουαλικής επαφής είναι 3 φορές την εβδομάδα

Κάτι τέτοιο είναι αβάσιμο και ασταθές καθώς κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστό και δεν μπορεί να υπόκειται σε κανόνες όσον αφορά τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής. Το τι είναι φυσιολογικό για κάθε ζευγάρι διαφέρει και δεν μπορεί να μπει σε καλούπια.

 

Αν το κάνετε στο νερό δεν κινδυνεύει να μείνει έγκυος

Η αλήθεια είναι ότι το ζεστό νερό εξολοθρεύει τα περισσότερα σπερματοζωάρια, αλλά παρόλα αυτά κανείς δεν εγγυάται ότι κάποια από αυτά δεν θα καταφέρουν να επιζήσουν, γι αυτό προσοχή.

 

Το τραπέζι με οστρακοειδή και θαλασσινά είναι το καλύτερο διεγερτικό

Τα οστρακοειδή (μύδια, στρείδια) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών που σχετίζονται με την ερωτική επιθυμία όπως είναι η τεστοστερόνη. Παρόλα αυτά για να απολαύσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των συγκεκριμένων τροφών θα έπρεπε να καταναλώσουμε τεράστιες ποσότητες γεγονός που θα προκαλούσε άλλα προβλήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις λοιπόν ένα γεύμα με οστρακοειδή και θαλασσινά λειτουργεί περισσότερο ως placebo παρά ως πραγματικά αφροδισιακό.

 

Ο αυνανισμός τυφλώνει

Αν ήταν αλήθεια πολλοί από εσάς δεν θα μπορούσατε να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Αυτός ο μύθος πρέπει να είχε δημιουργηθεί για να σταματήσει τους εφήβους από το να αυνανίζονται, αλλά όλες αυτές οι θεωρίες έχουν απορριφθεί από γιατρούς και καλούνται ανυπόστατες.

 

Μπορείς να κρίνεις το μέγεθος του μορίου ενός άντρα από το μέγεθος της πατούσας, το μέγεθος της μύτης, το ύψος του (που λένε ότι λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα-ο κανόνας αντίχειρα-δείκτη κλπ)

Γενικά πολλές τέτοιες ανακρίβειες έχουν διατυπωθεί συχνά και σε καμία περίπτωση δεν έχει καμία από αυτές επιστημονική υπόσταση.

 

Το στοματικό σεξ είναι ασφαλέστερο από το κολπικό και το πρωκτικό σεξ

Το στοματικό σεξ είναι και αυτό με τη σειρά του ένα είδος σεξ όπου γίνεται ανταλλαγή υγρών και ναι μπορεί να κολλήσεις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες από κάποια μικρή πληγή ή κόψιμο στην περιοχή του στόματός σου.

 

Το ωραίο σεξ με το σύντροφό σου έρχεται φυσικά

Η χημεία μεταξύ δύο ατόμων που βλέπουμε στην τηλεόραση και στις ταινίες, που συναντιούνται, αμέσως υπάρχει σπίθα και μετά ακολουθεί φανταστικό σεξ σπάνια υφίσταται. Όπως όλοι ξέρουμε, στον πραγματικό κόσμο δεν είναι πάντα έτσι.

Το ανθρώπινο σώμα δεν έρχεται με οδηγίες χρήσεις. Τα κόλπα που μπορεί να άρεσαν στον προηγούμενο σου σύντροφο μπορεί να μην έχουν την ίδια ανταπόκριση απ τον καινούργιο. Γι αυτό η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για το καλό σεξ όπως και η προθυμία να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα, στάσεις και τεχνικές ώστε να μάθεις τι ευχαριστεί το σύντροφό σου. Μπορεί να είναι λίγο άβολο στην αρχή, αλλά σκεφτείτε το αποτέλεσμα-έναν σύντροφο που ξέρει να το κάνει σωστά κάθε στιγμή.

 

 

 

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News