Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
15 Δεκ 12 ← πίσω

Απο την παχυσαρκία στο Μαραθώνιο με.. φιλανθρωπικό κίνητρο

".. 2 Ιουνίου 2008.. Περπατάω για την επιβίωσή μου.. Το ταξίδι μου για το Μαραθώνιο της Βοστώνης. Το Μάιο του 2008, ακριβώς πριν τα 47α γενέθλιά μου, αποφάσισα να προσπαθήσω να αλλάξω τη ζωή μου προς το καλύτερο..ξανά. Επικεντρώθηκα σε τρείς στόχους: ΥΓΕΙΑ (να αλλάξω τη ζωή μου ως προς τη διατροφή και την άσκηση προς την απώλεια σημαντικού βάρους- ένα όνειρο ζωής για μένα), ΠΑΘΟΣ (να τρέξω το Μαραθώνιο της Βοστώνης.. Ένα όνειρο που είχα από 7 χρονών, όταν ο πατέρας μου τον έτρεξε το 1968), ΑΓΑΠΗ (να βοηθήσω να σωθεί η ζωή της ανηψιάς μου Julia συγκεντρώνοντας χρήματα για την έρευνα της κυστικής ίνωσης- ένα όνειρο όλων μας).."


Το 2008 ο Roger έβαλε στόχο να χάσει βάρος, να γίνει υγιής και να τρέξει τον μαραθώνιο της Βοστώνης, όχι όμως για τον εαυτό του μόνο αλλά και για την ανηψιά του που γεννήθηκε με κυστική ίνωση. Στόχος του ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την κυστική ίνωση και να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα σχετικά με τη θεραπεία και αποκατάσταση αυτής της τραγικής ασθένειας. Οπλισμένος με την αγάπη των δικών του και την καθοδήγηση του προπονητή του Rick, ξεκίνησε το ταξίδι του για να αλλάξει τη ζωή του στις 7 Ιουνίου του 2008. Την ημέρα εκείνη ζύγιζε 125 κιλά και μπορούσε να τρέξει μόνο 10 μέτρα καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Και την ίδια μέρα, η Julia ζύγιζε 30 κιλά και δεν μπορούσε επίσης να αναπνεύσει.. Ο Roger είναι ένας σεμνός άνθρωπος που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να τρέχει μαραθωνίους για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη συγκεκριμένη έρευνα. Δουλεύει ακούραστα για να διαδώσει το μήνυμα ότι όλοι μπορούν να καταφέρουν ό,τιδήποτε βάλουν στόχο στο μυαλό τους και επικεντρωθούν με υπομονή και επιμονή. Το Νοέμβριο του 2011 ο Roger έτρεξε τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Υπήρξε ο 12ος μαραθώνιός του σε 2.5 (!) χρόνια από όταν το 2009 έτρεξε τον μαραθώνιο της Βοστώνης. Σημερα, η Julia ζει και ο Roger τρέχει ακόμη για χάρη της.


Το βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει το ταξίδι του από την παχυσαρκία στον μαραθώνιο και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος να επιτύχει το φαινομενικά αδύνατο.




Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News