Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
17 Μαϊ 14 ← πίσω

Καρδιοσυχνόμετρο: εσύ έχεις τον έλεγχο της καρδιάς σου

Ελίνα Κάβου

Μέγιστη απόδοση της προπόνησής σας δεν σημαίνει πάντα γρηγορότερη ή δυνατότερη προπόνηση. Ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και να έχετε ορατά αποτελέσματα είναι να γυμνάζεστε στη σωστή ένταση. Έτσι, με ένα καρδιοσυχνόμετρο (παλμογράφος) μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν γυμνάζεστε υπερβολικά πολύ ή λίγο, και να μετράει η κάθε συνεδρία προπόνησης. Δυο είναι οι βασικοί λόγοι για τη χρήση ενός καρδιοσυχνομέτρου: να προπονήστε και να αγωνίζεστε στη σωστή συχνότητα για εσάς.



Το καρδιοσυχνόμετρο σάς προειδοποιεί για το κατα πόσο η άνεση και ευφορία που αισθάνεστε κατά την προπόνηση είναι αληθινή και η καρδιά σας σε καλή κατάσταση ή αν υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας και φυσικά και το αντίθετο: όταν νιώθετε ψυχική κόπωση και ανασφάλεια για τις δυνάμεις σας, το καρδιοσυχνόμετρο μπορεί να σας επιβεβαιώσει ότι "μπορείτε".


Παρά το γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια τα καρδιοσυχνόμετρα θεωρούνταν το ''gadget'' της ημέρας για τους ελίτ αθλητές, πλέον η χρήση του είναι αρκετά διαδεδομένη με τις ζώνες τους να διαγράφονται μέσα από τα μπλουζάκια γύρω από το στήθος απλών αθλουμένων μέχρι βετεράνων μαραθωνοδρόμων.


Όλοι αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτόν για τον απλό λόγο ότι τους παρέχει μια αντικειμενική ένδειξη πολύ πιο έμπιστη από την προσωπική τους κρίση για το επίπεδο της προπόνησής τους. Στην πιο απλή τους μορφή τα καρδιοσυχνόμετρα αποτελούνται από μια ζώνη που εφαρμόζει γύρω από το θώρακα και φέρει αισθητήρια που εφάπτονται της καρδιάς, και ένα ρολόι-παλμογράφο που επικοινωνεί με τη ζώνη και δείχνει τους παλμούς της καρδιάς κάθε στιγμή της προπόνησης. Επιπρόσθετα στοιχεία του ρολογιού είναι συνήθως χρονόμετρο, επιλογή ζώνης προπόνησης βάσει ηλικίας, μετρητής βημάτων, χιλιομετρητής και άλλα.

Επισκεφτείτε επομένως το κοντινότερο κατάστημα αθλητικού εξοπλισμού και προμηθευτείτε το, για να ακούτε την καρδιά σας κάθε λεπτό της προσπάθειάς σας.


fitnesspulse.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News