Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
20 Ιουλ 14 ← πίσω

Pole Dancing: γυμναστική με.. στύλ(ο)!

Πρόκειται για τη νέα μόδα που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο, καθώς συνδυάζει ευχάριστα την άσκηση, το χορό και την αισθησιακή κίνηση που κάνει μια γυναίκα να αγαπάει το σώμα της και έναν άντρα το θέαμα.


Αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο άσκησης για το σώμα, πρώτον γιατί ξεφεύγει από τα τετριμμένα είδη γυμναστικής και δεύτερον γιατί δεν χρησιμοποιούνται βάρη ή αντιστάσεις αλλά το ίδιο το σώμα μας, οπότε φτιάχνουμε το φυσικό μας σχήμα.


Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα στο σώμα, ως σύσφιξη, μείωση κυτταρίτιδας και χάσιμο πόντων ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση λόγω αλλαγών στο καρδιαγγειακό μας σύστημα και φυσικά φτιάχνει η διάθεσή μας κάνοντας κάτι τόσο ευχάριστο.


Το pole dancing γίνεται με τη χρήση ειδικού στύλου, με δυνατότητα spinning και περιλαμβάνει συνδυασμό βηματισμών στο έδαφος και τεχνικών στον ίδιο το στύλο.


Οι δυσκολία των τεχνικών αυτών φυσικά αυξάνεται όσο ανεβαίνουμε επίπεδο, ενώ η δραστηριότητα αυτή σε κάθε της επίπεδο, κατατάσσεται αναμφισβήτητα στις απαιτητικές προπονήσεις.

Παρά το γεγονός ότι το  pole dancing θεωρείται ως επί το πλείστον γυναικεία δραστηριότητα, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι άντρες παγκοσμίως που επιλέγουν να δοκιμάσουν αυτό το δύσκολο ομολογουμένως ΄΄παιχνίδι΄΄ με το σώμα και το βάρος, ενώ σε ορισμένες χώρες όπως η Ινδία, παραλλαγή του pole dancing (  Mallakhamb ) αποτελεί εθνικό άθλημα κυρίως για άντρες με το αποτέλεσμα να είναι κάτι μεταξύ χορού και ενόργανης γυμναστικής.

Όποιος κι αν είναι ο σωματότυπός σας, μη διστάσετε να το δοκιμάσετε! Σπέυσατε στην πιο κοντινή σχολή σας και με την καθοδήγηση των δασκάλων αρχίστε το χορό!

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News