Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
18 Ιαν 13 ← πίσω

Lance Armstrong: «Ο Μύθος, όλη μου ιστορία δεν ήταν αλήθεια»

Ο πολυαθλητής (επαγγελματίας ποδηλάτης, τριαθλητής και ...ερασιτέχνης δρομέας) Lance Armstrong που έγινε παγκόσμιο ίνδαλμα για την μάχη του ενάντια στον Καρκίνο και τις 7 νίκες τους στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας παραδέχθηκε πως όλη του η καριέρα ήταν τελικά ένα ψέμα.

Στο πρώτο μέρος της πολύκροτης στην Oprah Winfrey παραδέχτηκε πως έκανε συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων κατά τη διάρκεια όλης του της ποδηλατικής καριέρας που τον ανέδειξε. Ανάμεσα στα άλλα παραδέχθηκε ευθέως πως έκανε χρήση ερυθροποιητίνης (EPO), μεταγγίσεις αίματος, τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης. Δήλωσε επίσης πως στα χρόνια της παντοκρατορίας του δεν πίστευε πως κάποιος θα μπορούσε να κερδίσει τον Γύρο, χωρίς συστηματικό ντόπινγκ.

"Έκανα τις επιλογές μου. Τα λάθη είναι δικά μου. Κάθομαι εδώ και μιλάω για να τα παραδεχθώ αυτά και να ζητήσω συγνώμη. Όλο αυτό το βλέπω πλέον σαν ένα μεγάλο ψέμα που το επανέλαβα πολλές φορές", ήταν κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποίησε.

Φαίνεται πάντως πως το κυριότερο πρόβλημα που τον έκανε βασικό στόχο δεν ήταν η κυριαρχία τους στους αγώνες, αλλά η προσπάθεια κυριαρχίας του στο παραγοντικό παρασκήνιο της ποδηλασίας με αθέμιτα μέσα. Μετά τις αποκαλύψεις εναντίον του, όχι μόνο για το ντόπινγκ, αλλά και όλο το βρώμικο σύστημα που είχε στήσει γύρω του, επισήμως του αφαιρέθηκαν όλοι του οι τίτλοι, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Έχοντας γίνει αθλητικό ίνδαλμα και πρότυπο στη μάχη εναντίον του Καρκίνου, πλέον είναι η στο επίκεντρο του διχασμού για τον κόσμο του αθλητισμού. Έχει προσφέρει τελικά ή όχι? Η κατάρρευση του μύθου θα κοστίσει περισσότερο από όσα είχε προσφέρει στο αθλητικό κοινό και στους καρκινοπαθείς τόσα χρόνια? Στην κρίση του χρόνου και στου καθενός από εμάς...

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News